Last news in Fakti

27 Февруари, 2012 16:52 14 269 13

Задържаха Дъмпела за нападението срещу Багата

  • задържаха-
  • дъмпела-
  • багата-
  • благой иванов

23-годишният софиянец Даниел С.-Дъмпела е задържан за 24 часа във връзка с инцидента с ММА боецът Благой Иванов – Багата, който  предната нощ в столично заведение бе намушкан с нож и продължава да е в критично състояние. Това съобщиха от МВР.

Софийска градска прокуратура ще се произнесе дали задържаният ще остане в ареста за 72 часа.
Разследващият екип работи за установяване на съпричастността му към извършеното деяние. Разпитани са още трима души, присъствали в заведението по време на свадата между двете компании.

Предстои провеждането на необходимите процесуално-следствени действия и след приключването им материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор. Продължава работата за установяване на други очевидци на инцидента, както и на други участници в сбиването. 

Задържаният  е криминално проявен – през 2008 г. е регистриран за изнудване на територията на Трето районно управление, през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи – в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински.

Факти.бг съобщи по-рано, че са разпитани 13 души от двете групи, както и служители на столичното заведение по случая.  Снети са обяснения и от служители на заведението – управител, бармани и охранители.

Според Пирогов,  преодоляно е шоковото състояние на тежко ранения Благой Иванов, приет в централна реанимация в неделя, 26 февруари. Пациентът остава на командно дишане. Очакват се усложнения в следствие на ножевото нараняване. Остава и критичното състояние. Това съобщи тази сутрин доц. д-р Стоян Миланов, началник на централна реанимация. Пострадалият вчера претърпя 6-часова операция, осъществена от водещи хирурзи на Първа хирургична клиника на "Пирогов".

Действията на работния екип по случая се ръководят от Софийска градска прокуратура. По случая в столичния бар, при който бе ранен Багата , се води досъдебно производство по чл. 115 от НК.
До момента категорично е установено, че и двете групи са били в заведението, настанени в различни сепарета. Изяснена е самоличността на част от участниците в инцидента - те не са открити на адресите в столицата и се издирват от полицията.

Факти.бг припомня, че  ММА борецът бе намушкан с нож рано призори около 5,00 часа в заведение на ул. „Граф Игнатиев” 12. Двете компании между, които е станало спречкването са били употребили доста алкохол.  При инцидента пострадаха още двама души, но не така сериозно.
Все още се изясняват причините за скандала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратен

    7 1 Отговор
    Браво на Бг правосъдието! След сума ти престъпления тая измет продължава да безчинства и дори да коли хора!!! Такова беззаконие и по турско не е било, е....л съм ти и държавата, и правосъдието!!!
  • 2 бай Георги

    6 0 Отговор
    Дъмпела,Багата...Егати и журналистиката!Тия хора имена нямат ли!?!Ще кажеш ,че журналистите са учили не български език,ами гаменски!
  • 3 FREEDOM

    2 1 Отговор
    е ти ко о4аква6 сега 6е ни замайат о4ите с не6то дръго и кервана си варжи ку4етата си лаиат де..а даржавата в гарциа да го направат това наи малко 20 години нема обжалване нема тва онова при теь 6е лежи6 като едното ни6то за кото и да е само да си нару6ил закона накоито немусе верва да отиде и да пробва ма гарците палат магазини бонтуват се а ние сме заспали и историата ни го показва 4акахме руснака да ни осводи после втората светожна си дадоьме г..а на германците сега на американците е кооооооооо ко иска6 тва даржава ли е тва ви6те колко деца отрепаьа изнасилиьа нема осадени изкарват ги луди недобе само тък го има това бе немам дъми немога да пи6а 4е се йадосвам иде ми да ида пред парламента с един автомат и наред кои как излезе и ми6оците един двама да опукам дажидите как 6е се светнат кжи закони требват и как да се прилагат- а сега помислете дали сам прав.
  • 4 КОМПАНИЯТА

    2 2 Отговор
    ДЪНПЕЛ е едно качествено уиски и оригинала в ГЪРЦИЯ,трудно можеш да си го позволиш в тази криза.На ниво БЪЛГАРИЯ МЕНТЕТО
    Е ХАРАКТЕРНО И РАЗУЛТАТИТЕ са на лице от фалшив алкохол.Ето
    щели да се избият момчетата...............................след употреба на доста алкохол............така завършва форума!
  • 5 ВИП АМГ

    3 0 Отговор
    kakav boss s ohrana e toia piklio na 23godini.kelesh koito se vzel na seroizno i koli hora po zavedeniata.zaslujava tejka prisada.
  • 6 еее

    4 0 Отговор
    Ёеееее няма,няма оправиа в тази страна!За наркотици,за фалшиви документи и кво ли оште не..... и този е на свобода.Браво, е това е страната дето се грижи за народа си перфектно!!! крадни,лажи и убиваи и тогава, си номер 1-) Дотам стигнахме за сажьление, с тези закони!Кои ги пуска тия бе,кво е това правосъдие.Да ти е кеф че живееш в правова даржава!!!Аиде пускаите го тоя,че е невинен... Пак ние сте го осъдим,подобаващто.
  • 7 none

    1 1 Отговор
    V chuzbina tam kadeto stavat takiva incidenti se otnema licenza za alkoholo
  • 8 mma

    3 0 Отговор
    Даниелчо,нали знаеш какво те чака като се поразминат нещата...

    Коментиран от #10

  • 9 goro

    1 1 Отговор
    този си е мутра и си го заслужава
  • 10 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "mma":

    @8 danielcho shte duha taratora,dali ot priatelite na Bagata ili ot pravosadieto to vremeto shte pokaje.
  • 11 kosio

    2 0 Отговор
    "... 23-годишният софиянец Даниел С.-Дъмпела е задържан за 24 часа ... през 2008 г. е регистриран за изнудване на ..."

    ... той е бил едва на 19-20 г. ... трагично
  • 12 dane

    0 0 Отговор
    vseki normalen 4ovek znae za kakvo stava vapros hahahahahaa
  • 13 Радко

    0 0 Отговор
    Това е нещастен случай ... ето как е станал: Дъмпела е държал ножа за рязане на мезето , а пак Багата е минавал покрай него и поради голямото количество алкохол е се е подхлъзнал и е паднал на Дъмпела на ножа ( няколко пати :Д ) хахахахаха абе хора Вие нормални ли сте ??? Какво Ви е зор за тия "добри" момчета да се бият, колят и бесят такива като тях само ни дърпат назад......