Last news in Fakti

28 Февруари, 2012 13:18 21 088 32

Цветанов: Дъмпела е наръгал Багата

  • благой иванов-
  • багата-
  • дъмпела
Цветанов: Дъмпела е наръгал Багата - 1
Снимка: БГНЕС

Дъмпела е наръгал Багата. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. 23-годишният Даниел С. С прякор Дъмпела беше задържан вчера заради инцидента, при който пострада Благой Иванов, за 24 часа.

Днес с решение на Софийска градска прокуратура мярката му за задържане беше удължена на 72 часа. Софийска градска прокуратура му е повдигнала обвинение за опит за убийство по чл. 115 във връзка с чл. 18 от НК.

Извършителите са били разкрити при първите действия на полицията. В момента все още се издирват останалите лица, които са били в компанията на Дъмпела, но всичко, което е направено към настоящия момент, и свидетелските показания, които са взети, Дъмпела е човекът, който е посегнал с ножа на Багата, каза министърът.

По думите на Цветанов инцидентът е станал под въздействието на алкохола. Назначена е проверка дали заведението отговаря на изискванията за пожарна безопасност, за да може да функционира. За резултатите ще бъде информирана Столична община.

Разследващият екип, в който участват криминалисти от столичната дирекция, Първо районно управление и техни колеги от Главна дирекция "Криминална полиция", е разпитал 17 души, сред които участници в свадата, очевидци и служители на нощното заведение.

От извършените до момента разпити се установило, че най-вероятната причина за скандала и последвалото сбиване е въздействието на голямо количество алкохол, употребено от почти всички членове на двете групи. Продължава работата по установяване и издирване на други участници в инцидента.

Благой Иванов бе намушкан с нож в столично заведение рано сутринта на 26 февруари. Багата е с прободна рана под мишницата, която стига до сърцето. Инцидентът е станал на столичната улица "Граф Игнатиев" 12 в бар "Айс". В заведението са нахлули 7-8 души с палки, разменени са били кратки реплики и след това е последвал побой, в суматохата е бил намушкан и Багата.

ММА боецът е в стабилизирано състояние в момента, но все още има опасност за живота му. Доц. д-р Стоян Миланов, началник на централна реанимация в "Пирогов", съобщи, че е преодоляно шоковото състояние на Багата. Пациентът остава на командно дишане. Очакват се усложнения вследствие на нараняването с нож. Остава и критичното му състояние.

Днес родителите на Благой разпространиха до медиите официално изявление, в което разкриват какво точно се е случило в злополучната нощ. „Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички“, обявяват те.

„В този тежък момент за нас бихме искали да ви помолим да се присъединете към нас в молитвите за здравето на Благой. Молим ви, нека да не спекулираме със злощастната случка в нощта на събота срещу неделя. Не засягайте нас, неговите родители, с неверни спекулации, защото в момента преживяваме тежко всеки миг от възстановяването на Благой.

Имаме късмет, че Благой не е в състояние да прочете това, което се пише за него. Истината е следната. В злощастната вечер Благой беше излязъл с приятели, за да отбележи отличното представяне на българските боксьори на турнира „Странджа“. Късно през нощта е възникнала неприятната ситуация на напрежение между две компании. Единствената вина на Благой е, че се е опитал да разтърве хората и да потуши скандала. Резултатът е ясен на всички. За щастие Благой е жив и в момента води най-тежката битка в живота си.

Искаме да изкажем специална благодарност на целия лекарски екип на „Пирогов“, който дълги часове се бори за живота му. Искаме да благодарим на всички негови приятели и добри българи, които още в неделя дариха кръв, за да може да бъде поддържан живота му. Благой със сигурност ще бъде щастлив да разбере, че стотици хора от цял свят се свързват с нас, за да разберат какво е неговото състояние и да му пожелаят успешно възстановяване.

Благой се готвеше да замине за САЩ в началото на март. Той прекара едномесечен лагер на високопланинската база „Белмекен“, за да се подготви за следващата си среща. Тя трябваше да се проведе в Атлантик Сити на галавечер от веригата „Белатор“. Двубоят беше плануван за 11 май.
Към 12 ч. във вторник състоянието на Благой е стабилизирано, но той все още не е вън от опасност. Молим се и стискаме палци всичко да е наред и отново да се радваме на неговата усмивка“, завършват те.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tomilksport

    0 0 Отговор
    с теб сме Бага стискам ти палци ако бях в БГ щях да дам кръв за теб.
    М....я.Чешке Будеовице
  • 2 хахо

    1 0 Отговор
    С теб е целия ММА Отбор на България.Стискаме ти палци Бага.Ти си най-великия.
  • 3 Десен

    2 1 Отговор
    Какво общо има престъпното деяние, с това дали заведението отговаря на изискванията за пожарна безопасност? Какъвто министърът, такъв е целия кабинет, такава е и журналистиката.
    Едно време в 7 дни спорт си спомням заглавната статия за някакъв много интересен мач от предишната вечер и на четвъртия ред от статията, вече ставаше дума за конни състезания във Войводиново... Никаква промяна от тогава.
  • 4 tedavenger

    1 2 Отговор
    Нормалните хора не пиянстват до ранни зори по кръчмите.
  • 5 Калин

    0 0 Отговор
    Поредните нашмъркани анаболни комплексари, ако е наистина нормално момче и спортист , чий го дири точно там!?
    Дано обаче да прескочи трапа и да получи втори шанс да се "осъзнае"!
  • 6 ................

    0 0 Отговор
    "Дъмпела е наръгал Багата"
    Е добре де,мен защо не дойде някой да ме наръга.
    Слабо ме интересува кой кого е наръгал.

    В утрешните вестници четете:
    "Пияни шахматисти се биха зверски и се кклаха с ножове"
    :)
  • 7 G-klas

    1 0 Отговор
    svestno mom4e,otli4en sportist stiskam my palci da ozdravee po barzo ....vinovnite po barza procedyra s po 10 god prisadi za nadzidanie
  • 8 вввввв

    1 0 Отговор
    ABE EI KATO SI SEDISH DOMA DENONO6TNO KOI SHTE DOIDE DA TE NARUGA U VAS WE.......... I KATO NE TE INTERESUVA VUOB6TE ZA KVO PI6E6 KOMENTARI ??? 4OVEKA SE E OPITAL PO NORMALEN NA4IN DA OPRAVI NE6TATA.... A TOQ DUMPEL LI E GIRA LI E PONE E N..RANQK NOJ E IZVADIL......E ZARADI TAKIVA KATO NEGO ZATVORITE SA PALNI....POJELAVAM MU PRIQTNO IZKARVANE V SLEDVA6TITE 15 GODINI... I DANO BAGATA SE OPRAVI.
  • 9 мма

    2 0 Отговор
    Ей и теб ще те наръгат ако си там по случайност .Повръща ми се от такова мислене.Задаи си въпроса редно ли е да се радваш на нещастието на това момче дето бере душа.Каквото и да е правил дали е пил или шмъркал теб не те засяга .Човекът по който е редно да плювате е другия а не Багата.По данни на полицията другия се е занимавал с наркотици и е залавян дори.
  • 10 Бургас

    1 0 Отговор
    еееее това днбелче от страх искарал нож шоту знае че ще баде пречукан от багата! дано дасе оправи !!!
  • 11 коко

    1 1 Отговор
    кво го жалете толкова тоя...а той колко хора и наръгвал..а??..който нож вади от нож умира...да не мислите че е света вода ненапита...не е от тези които не си го заслужават...боли ме за тоя...не е просто...спортистче..
  • 12 сашо

    0 1 Отговор
    v krachmarskia boi rakavitzi i gumi niama .koi kak mu doide
  • 13 Людмил КИРОВ

    0 1 Отговор
    po-poleka be mma,koito si go tarsi si go namira beeee,golemi biq4i ste
  • 14 dombi

    0 2 Отговор
    Da hodi pak v Dombi da si porka judis4eto .... kato se opravi , nali e ot borcite i toi !

    Коментиран от #16

  • 15 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    dano dase opravi Bagata a pak onova smeshno dilarche sada znae kade dago prati.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 dombi

    0 0 Отговор
    dano da se opravi estestveno ni6to lo6o
  • 18 Покойника

    0 1 Отговор
    НА КОЙ МУ ПУКА ПЪК ЗА ТОЗИ.Този то пари за ракия няма те занимават хората с глупости.
  • 19 lele

    0 0 Отговор
    То все добри хорица се подвизават в малките часове....нормално е да са смирени
  • 20 bagata

    2 0 Отговор
    i spored mene ako e niamalo nojove i buhalki dumbel4eto i kompania golem boi 6teha d aiadat ot bagata vijdali sme go na ringa kvo prai s teh 6te6e da se slu4i su6toto!!
  • 21 ПОЛУДЕЛ

    2 1 Отговор
    АБЕ КВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С РАЗНИ УЛИЧНИ ПОБОЙНИЦИ А? СЕГА ЦЯЛ МЕСЕЦ ЩЕ ЧЕТЕМЕ И СЛУШАМЕ ЗА ТИЯ В НОВИНИТЕ ! Е ТАКИВА КАТО ТИЯ ДА СЕ САМОИЗБИЯТ ТА ДА СЕ ОТЪРВЕ ДЪРЖАВАТА ОТ ТЯХ! БИЛИ СЕ НАПИЛИ И ПОСЛЕ СЕ ИЗКЛАЛИ КОЙ ГО БОЛИ ЗА ТИЯ ? Е...ТИ И ВАЖНАТА НОВИНА !

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 vasko plovdiv

    0 0 Отговор
    с теб сме бага стискаме палци длъжен си да оцелееш брат
  • 24 гого

    0 0 Отговор
    Дано се оправи момчето по-скоро и да продължава да слави държавата но.А що се однася до такива които го наричат (уличен побойник) точно такива се на..рат и вадят ножове като видят дебелият
  • 25 някой

    2 0 Отговор
    ама кво толкова е станало бил тръгнал да разтърва тея ги разправяйте на 8-мо класниците ако бяха някои нормални хора едвали щяхме да разберем има една приказка "да би мирно стояло неби цудо видяло и сега като го разпитат ще каже тоя и тоя бяха и пак герои ще го направят аиде да се маха
  • 26 NoName

    0 1 Отговор
    Никой няма да разбере каква е самата истина. Хванали извършитела, а не могат да открият останалите от компанията. Излиза, че един само е скочил и поломил 3-ма спортисти. Това, което се пише за момчето, са толкова преувеличени работи, че идея си нямате просто. За пореден път, трябва да се случи нещо та държавата да се си отвори едното око, и да изкара някой, който дори не се знае дали е виновен и ще замажат очите. "Ето хванахме го" Е как го хванахте само него, а другите не знаете къде са?
    С тези глупости ще ни занимават още дълго време, докато си раздадат още 740 хил. лв. бонуси до средата на годината. Жалко е наистина, че млади момчета са стигнали до тук. Но пък чуваме само как Благой е ангел, той никога не е правил нищо нередно. Когато няма кой да защити другата страна а слушаме само едната съжалявам, всеки е виновен до доказване на противното.
  • 27 zaro

    1 0 Отговор
    Dano da se oprawi, iskrenno mu go zelaq!
    I vse pak, ne wednyz e stawal skandal s poboj, i to prowokiran ot nego i horata ot obkrazenieto mu. Towa spored men se o4akwa6e. Li4no az sym prisystwal na edno takowa predi nqkolko godini!
  • 28 бригадира

    1 2 Отговор
    Къв алкохол, тва може да го разправяте на баба си. Причината е стари вражди между наркоразпространители, Багата е работил за Таки, а Дъмпела е от конкурентна групировка, срещали са се и се знаят от преди. МВР излиза с подобно обяснение тъй като не искат да признаят, че наркодилърите си бачкат необезпокоявано и грпировките и мутрите процъфтяват и бележат ръст!!!!
  • 29 NoName

    1 1 Отговор
    Е какво очакваш, да си кажат " Да те си работят, ние ги знаеме, ама не ги закачаме". Тяхна си работа. Да си се занимават с каквото искат. Това,че няма държава е друг проблем, който е на най-високо ниво.
    Просто исках да кажа, че се чува и се пише само за едната страна и как Благой бил цветето а другото момче - тор (л..но).
  • 30 едикойси

    0 0 Отговор
    А бе големите спортисти така ли пият здраво до сутринта? То пък неговия спорт е един спорт не ми говори - улични побойници.И как все така става че най пострадалия бил най кроткия и искал само да предотврати инцидента. Тия ги разправяйте на забавачката и наистина ако би мирно седяло не би чудо видяло.Дано се оправи момчето но не го изкарвайте ангелче
  • 31 Някой си

    0 0 Отговор
    И той да е виновен, какво - едно мафиотче ръга друго. За Благой няма да се трогна, има достатъчно мърсни слухове около него и баща му. Разказвали са ми и как е подрусвал в училище. А и мястото на спортистите не са чалга-к..варниците и то често посещавани с цел заливане с алкохол. Че и с приятели с криминално минало.
  • 32 лумпус

    0 0 Отговор
    е тва е....хляб( по 19 стотинки от кауфланд) и зрелища, това е най важната новина в тая мижава държава...евала на журналистите