27 Февруари, 2012 21:35 14 369 12

Нападението над Багата е провокирано от алкохол

  • багата-
  • цветан цветанов-
  • благой иванов
Нападението над Багата е провокирано от алкохол - 1
Снимка: БГНЕС

Нападението над Благой Иванов - Багата е изцяло криминален случай, който е провокиран и под въздействието на алкохол, каза в Благоевград министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

До инцидента се стигнало след сблъсък на две групи, които са искали да покажат, кой е по-силен, каза Цветанов. Той пристигна в града към 19.30 часа по покана на кмета Атанас Камбитов по повод учредяването на инициативен комитет за честването 100-годишнината от освобождението на Благоевград и Пиринска Македония от турско робство и началото на Балканската война.

"Има задържано едно лице, в момента колегите работят, като цяло групата е изяснена, трябва да се извърши разпознаване от свидетели на нападението", каза още вътрешният министър.

По-рано днес 23-годишният софиянец Даниел С.-Дъмпела бе задържан за 24 часа във връзка с инцидента с ММА боецът Благой Иванов – Багата, който  предната нощ в столично заведение бе намушкан с нож и продължава да е в критично състояние.

 Задържаният  е криминално проявен – през 2008 г. е регистриран за изнудване на територията на Трето районно управление, през 2009 г. е задържан в Дупница за притежание на наркотици и използване на неистински документи – в колата му е открита дрога, а при последвалата проверка се установило, че номерът и документите на автомобила са неистински.

Факти.бг съобщи по-рано, че са разпитани 13 души от двете групи, както и служители на столичното заведение по случая.  Снети са обяснения и от служители на заведението – управител, бармани и охранители.

Според Пирогов,  преодоляно е шоковото състояние на тежко ранения Благой Иванов, приет в централна реанимация в неделя, 26 февруари. Пациентът остава на командно дишане. Очакват се усложнения в следствие на ножевото нараняване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    niama znachenie ot kakvo e prodiktuvan tozi incident.zaslujava stroga prisada.edno e dase zbiesh frugo e da kolish s noj .
  • 2 ЗАЩО НЕ

    0 2 Отговор
    ЕМИ ЗАБРАНЕТЕ АЛКОХОЛА БЕ
    ГЛОБИ И ЗАТВОР ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА АЛКОХОЛ ИЛИ ЦИГАРИ
    ТО ВЕЧЕ ЗА ВСИЧКО ИМА 5г. ЗАТВОР И ГЛОБА

    СЛУЧАЯ НЕ Е КРИМИНАЛЕН А БИТОВ ...

    Коментиран от #8

  • 3 Муле

    2 0 Отговор
    Прав си!
    аКО СИ БЯХА НАБИЛИ ПО НЯКОЙ ШАМАР ИЛИ ТУПАНИК ОК , НО КЛАНЕ С НОЖОВЕ Е СЪВСЕМ ДРУГО НЕЩО
  • 4 Суле

    2 1 Отговор
    да бе да ... КРИМИНАЛЕН е само ако има умисъл ... ако ще и с танкове да са се били пак си е БИТОВ случай !!
  • 5 pulp fiction

    1 0 Отговор
    Може и отмъщение да е понеже нали имаше слух че беше нокаутирал единия Маргин.
  • 6 ъес

    0 1 Отговор
    Толкова ли е трудно да се досетите за какво става на въпрос,разпределение на пазара за наркотици
  • 7 Damo

    2 0 Отговор
    Никой не казва какви наказания трябва да поне охраната на заведението че е допуснала хора с ножове в бара.Масово ходят с ножове и пистолети.Докога така?
  • 8 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЗАЩО НЕ":

    @2 koe bitov be kolega?napadenie s noj si e opit za obiistvo.
  • 9 Vasil

    0 0 Отговор
    i kato e bil hvanat s narkotici, falshivi dokumenti,falshivi nomera i za iznudvane i kvo li ne.... togava zashto e na svoboda...
  • 10 no name

    0 0 Отговор
    значи гледам че пише тука че бил нокаутирал маргина-та ако съм маргина аз,то това момче нямаше да е сред живите.драскачите да не пишат небивалици..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.