Отидете към основна версия

4 541 9

Задържаха водач на микробус с крадени коне, блъснал патрулка

  • коне-
  • патрулка-
  • самоков-
  • червената земя-
  • продановски рид

54-годишният самоковчанин се скрил временно в махала в града след като първоначално избягал

Илюстративна снимка

Полицията задържа неправоспособен водач на микробус с крадени коне, опитал се да изблъска от пътя патрулка. 54-годишният мъж от Самоков е спипан да се крие от властите в махала в града, съобщиха от МВР.

Малко след 19:00 часа на 2 октомври автопатрул на РУ-Самоков получил сигнал от водач на лек автомобил, че в района на Продановския рид се движи микробус с крадени коне. Полицейските служители незабавно се насочили към мястото и засекли посочения автомобил. Водачът обаче не се подчинил на подадения му звуков и светлинен сигнал за спиране и се насочил към махала в Самоков. На разклона за местността "Червената земя" микробусът опитал да изтласка последвалия го полицейски автомобил, удряйки го в предната дясна врата, след което ускорил и се укрил в махалата.

На служебния автомобил са причинени леки материали щети. След активни оперативно-издирвателни действия няколко часа по късно микробусът е намерен и иззет по надлежния ред, а водачът му - задържан. По случая е образувано досъдебно производство.

От извършената справка е установено, че 54-годишният мъж е неправоспособен водач и шофира без да притежава СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Във връзка с това срещу нарушителя е започнато и бързо производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини