Отидете към основна версия

5 142 11

София: Пияни шофьори и среднощни преследвания с полицията

  • войната на пътя-
  • преследвания-
  • шофьори

Три опита за бягство от проверка на пътя в столицата за една нощ

Снимка: БГНЕС

Столични пътни полицаи задържаха нарушители след три опита за бягство от проверка и преследвания, съобщиха от МВР.

Тази сутрин, около 2:55 часа, на Околовръстен път в района на Казичене екип на отдел "Пътна полиция“ подал сигнал за спиране на лек автомобил Volkswagen Golf с врачанска регистрация. Водачът не се подчинил и продължил към бул. "Ботевградско шосе“, където навлязъл в насрещното, минал през Яна, Богров, АМ "Хемус“ и от там към Нови Искър, където е задържан заедно със спътника си, 48-годишен мъж.

В хода на проверка е установено, че 36-годишният шофьор, криминално проявен, е седнал зад волана след употреба на алкохол. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

Минути по-късно, в района на ж.к. "Красна поляна“, водач на лек автомобил Audi A6 направил опит да избяга след подаден му полицейски сигнал за спиране. При краткото преследване е задържан в ж.к. "Западен парк“, след като спукал две от гумите на колата си. Тестът на 20-годишния шофьор с техническо средство отчел положителен резултат на употреба на алкохол. На нарушителя е съставен акт за установеното нарушение по Закона за движение по пътищата.

Същата нощ, около 3:45 часа, на бул. "Арсеналски“ полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил BMW 323. Шофьорът не се подчинил и в рамките на предприетото преследване е задържан на кръстовището на булевардите "Черни връх“ и "Н. Й. Вапцаров“. Установена е самоличността на тримата мъже в автомобила – 20-годишния водач и 22-годишните му спътници.

В хода на проверката е установено, че 20-годишният е седнал зад волана под въздействие на наркотични вещества и без свидетелство за правоуправление на МПС, отнето за шофиране след употреба на алкохол. Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Работа по случая продължава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини