Last news in Fakti

16 Януари, 2019 15:29 5 128 11

София: Пияни шофьори и среднощни преследвания с полицията

  • войната на пътя-
  • преследвания-
  • шофьори

Три опита за бягство от проверка на пътя в столицата за една нощ

София: Пияни шофьори и среднощни преследвания с полицията - 1
Снимка: БГНЕС

Столични пътни полицаи задържаха нарушители след три опита за бягство от проверка и преследвания, съобщиха от МВР.

Тази сутрин, около 2:55 часа, на Околовръстен път в района на Казичене екип на отдел "Пътна полиция“ подал сигнал за спиране на лек автомобил Volkswagen Golf с врачанска регистрация. Водачът не се подчинил и продължил към бул. "Ботевградско шосе“, където навлязъл в насрещното, минал през Яна, Богров, АМ "Хемус“ и от там към Нови Искър, където е задържан заедно със спътника си, 48-годишен мъж.

В хода на проверка е установено, че 36-годишният шофьор, криминално проявен, е седнал зад волана след употреба на алкохол. Двамата мъже са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

Минути по-късно, в района на ж.к. "Красна поляна“, водач на лек автомобил Audi A6 направил опит да избяга след подаден му полицейски сигнал за спиране. При краткото преследване е задържан в ж.к. "Западен парк“, след като спукал две от гумите на колата си. Тестът на 20-годишния шофьор с техническо средство отчел положителен резултат на употреба на алкохол. На нарушителя е съставен акт за установеното нарушение по Закона за движение по пътищата.

Същата нощ, около 3:45 часа, на бул. "Арсеналски“ полицейски екип подал сигнал за спиране на лек автомобил BMW 323. Шофьорът не се подчинил и в рамките на предприетото преследване е задържан на кръстовището на булевардите "Черни връх“ и "Н. Й. Вапцаров“. Установена е самоличността на тримата мъже в автомобила – 20-годишния водач и 22-годишните му спътници.

В хода на проверката е установено, че 20-годишният е седнал зад волана под въздействие на наркотични вещества и без свидетелство за правоуправление на МПС, отнето за шофиране след употреба на алкохол. Тримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Работа по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 4 Отговор
    И сега като отиват да дадат кръв, лекарите ще я подменят и няма да им направят нищо. Лекарите са виновни, тази корумпирана паплач.
  • 2 бобо

    6 1 Отговор
    Къде го Бай Хой?
  • 3 Гост

    19 12 Отговор
    И после какво? Било пълно с нарушители по пътищата, ами да но не в "ПРОВИНЦИЯТА", както казват шибаните Софиянци. Точно заради тях има такива закони, защото там не спазвате правилата в кошера "СОФИЯ"

    Коментиран от #5

  • 4 123

    7 7 Отговор
    А проби от асфалта,защо не са взети?

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    15 5 Отговор
    Нали всичкото селяни са в София. Безакълниците от провинцията правят белята, заради ниското си съдържание на мозъчни клетки.
  • 7 Софиянчето

    14 3 Отговор
    София се напълни с комплексари от селата с издухали мерцове и гоуффовве
  • 8 Дюс

    10 0 Отговор
    5. Години обществено-полезен труд обезщетение книжки до живот.!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Gencho

    1 0 Отговор
    Пълна анархия, братче! Чак ми се прииска да съм криминално проявен. Пийш, караш и ако не успееш да избягаш - преспиваш в ареста. На другия ден пак...
  • 11 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Тези случаи просто показват, че: 1/ няма нужното възпитание от детството - родители, учители, общество 2/автомобилните инструктори не обръщат достатъчно внимание на психическата подготовка на кандидат-шофьорите 3/когато закона не се прилага за всички с нужната строгост и ефикастност, това е резултатът !!! Вярно е - всичко тече, всичко се променя, но ще ли си помисли дори ,водач преди по-вече от 30 години, да бяга при подаден сигнал на пътен милиционер за спиране. Той прекрасно знае, че няма къде да избяга / тогава и границите бяха граници на НРБ/, като го "приберат" няма да е на топло и ще му бъде като"обица на ухото" за цял живот !!!! Самата наша държавна машина / като цяло/ подбива авторитета на своите служители и прави всичко възможно да омаловажи тяхната дейност.Имам чувството, че нарочно ги обличат с униформи, за да знаят цигани и престъпноци кого да псуват, бият и убиват, тъй като са убедени , че никой няма право " да ги докосне с пръст". Т.е. престъпилия закона знае, че преди още да го наруши, има" права" !?!? Само онези, които не го нарушават ,са безправни ------Така излиза на практика! С празни лъкардии всички управници иначе я " докарват на солта", ама прекалено много" пресолиха манджата" напоследък .........