Отидете към основна версия

5 287 10

Откриха оръжия, боеприпаси, цигари и дървесина в къща

  • оръжия-
  • костенец

Съставени са три акта

Снимката е илюстративна

Около 13,20 часа вчера криминалисти от РУ- Ихтиман извършиха проверка в частен адрес в с. Стамболово.

В къщата са открити и иззети ловна пушка и 11 боеприпаса за нея, без надлежно разрешително за притежаването им. 57- годишният обитател на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

В рамките на операцията са проверени 129 души и 99 моторни превозни средства, съставени са 10 акта по Закона за движение по пътищата, пет по Закона за българските лични документи и шест фиша. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани трима.

При аналогична полицейска операция, проведена на територията на РУ- Костенец, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София са иззели 21 кубика дърва за огрев, съхранявани в частен имот в с. Костенец без контролна горска марка и документи за законен произход.

От служители на Регионалната дирекция по горите са съставени три акта за извършено административно нарушение и дървесината е иззета по надлежния ред. При друга проверка, от апартамент в град Костенец, са иззети 26 пакета и 35 кутии, съдържащи общо 1220 къса цигари без български акцизен бандерол.

По случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини