Отидете към основна версия

3 317 21

Прокуратурата проверява "усвоителя" на евросредства Александър Манолев

  • александър манолев

Зам.-министърът на икономиката се е уредил с луксозно имение до Сандански

Колаж: Биволъ

Върховната касационна прокуратура извършва проверка за злоупотреби със средства на Европейския съюз от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

По повод публикация в електронния сайт „Медиапул“ със заглавие: “Частна вила с минерален басейн по евро проект? Зам. Министър Манолев отрича“ и други публикации, на 15 април 2019 г. Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка предвид твърденията в публикациите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност - Александър Манолев – заместник министър на икономиката.

Както вече ФАКТИ съобщи, сайтът за разследваща журналистика "Биволь" изобличи Манолев още на 12 април. "Медиапул" се позовава именно на разследването на "Биволь".

Сега Върховната касационна прокуратура изисква от Държавен фонд „Земеделие“ заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите – „Изграждане на жилищна сграда за гости в м.“Чинар куши“, гр. Сандански“.

В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11 август 2008г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР за периода 2007г. - 2013 г.

Върховна касационна прокуратура ще възложи и на органите на НАП действия по реда на ДОПК (Данъчно-осигурителен процесуален кодекс).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини