Отидете към основна версия

5 255 14

Надрусан и без книжка подкара кола с фалшиви номера

  • надрусан-
  • кола-
  • номера

При задържането му у него са открити наркотици

Снимка: БГНЕС

Бургазлия подкара кола със сменени номера без книжка и здравата надрусан. Освен всичко при задържането му у него са открити наркотици. Сцената като от истински екшън филм му докара присъда, съобщи Флагман.бг.

След постигнато споразумение в съдебна зала, съдът му наложи ефективно наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“. Той е признал вината си за това, че на 25 март 2019 г. управлявайки по ул. „Гладстон“ в посока ул. „Сливница“ лек автомобил с номер на рама и с табели с регистрационен номер, издадени за друго моторно превозно средство – престъпление по чл.345, ал.1 от НК. Той е признал вината си и за това, че управлявал лекия автомобил без съответното свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство, в едногодишен срок на наказването му по административен ред с Наказателно постановление, наложено му отново за управление на автомобил без свидетелство на управление – престъпление по чл.343в, ал.2, вр. чл.23, ал.1 от НК.

Христо Г. е признал вината си и за това, че управлявал лекия автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство – „Дрегер“, като водачът е приел показанията на техническото средство – престъпление по чл.343б, ал.3, вр.чл.23, ал.1 от НК. Той е признал вината си и за това, че без надлежно разрешително държал в себе си високорисково наркотично вещество – метамфетамин на обща стойност над 10 лева, като случаят е маловажен – престъпление по чл.354а, ал.5, вр. ал.3, т.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

На подсъдимия е наложена и „глоба“ в размер от 500 лева. Постановеното наказание е общо за изброените престъпни деяния. Споразумението, което е одобрено от Районен съд – Бургас, има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини