Отидете към основна версия

15 103 16

Нервен дядо преби друг шофьор, не му дал път

  • дядо-
  • пенсионер-
  • бой-
  • пловдив

Бойният пенсионер бил санкциониран с акт за дребно хулиганство

Снимка: shutterstock

Пенсионер бе арестуван след сбиване в Тракия. Причината за агресията е спор на пътя с друг водач. Екшънът се разиграл преди дни в пловдивския квартал пред погледите на десетки минувачи.

Дядото и опонентът му се засекли на една от малките и в същото време натоварени улици в Тракия. Вторият запушил трасето, опитвайки се да паркира. Бавната маневра на водача изнервила пенсионера. Той започнал да свири с клаксон и да ръкомаха от превозното си средство. Показал му дори среден пръст.

Ядосан от действията на дядото, шофьорът слязъл от колата си, за да се разберат по мъжки. Пенсионерът също излязъл, с бърза крачка се приближил до опонента си и го ударил в лицето. Нищо неподозиращият мъж от своя страна не останал длъжен и също му отвърнал, като му нанесъл един удар. Двамата пловдивчани влезли в схватка, но бързо били разтървани от десетките минувачи.

Повикана е била полиция. Пред органите на реда пенсионерът разказал, че е бил провокиран от другия водач, който го напсувал. Мъжете били отведени за разпит в близкото районно. Иззети са били и видео записи от камери на близките обекти.

От кадрите ясно се виждало, че инициатор на кавгата е бил по-възрастният мъж, както и че той пръв е нанесъл удара.

Бойният пенсионер бил санкциониран с акт за дребно хулиганство и изправен за потвърждаването му пред Районен съд – Пловдив. Магистратите решиха да го накажат само с глоба, като съобразиха влошеното му състояние и ниският му доход. Пенсионерът ще трябва да заплати 200 лева за своеволията си на пътя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини