Отидете към основна версия

6 256 11

Жена убила мъж след пиянски запой в градинка в Димитровград

  • убийство-
  • мъж-
  • градинка-
  • димитровград

Мъжът е бил на 45 години, криминално проявен и в лошо здравословно състояние

В РУ Димитровград в събота е получен сигнал за починало лице в градинката между блок № 9 на бул.Д.Благоев и ПМГ "Иван Вазов". След извършената аутопсия е установено, че по трупа има следи от насилие и смъртта е настъпила вследствие от кръвоизлив в мозъка, предаде Haskovo.net.

По случая има задържана жена, заподозряна за извършване на престъплението, която е настанена в психиатрична клиника. Престъплението с фатален край е било извършено след пиянски запой, в който жертвата и заподозряната са участвали в паркчето между блок №9 на бул.Д.Благоев и ПМГ "Иван Вазов", което от години е място, където се събират клошари и просяци.

По неофициална информация, загиналият мъж се е казвал Недялко и от около 3 години живеел в тази градинка в центъра на Димитровград. Мъжът е бил на 45 години, криминално проявен и в лошо здравословно състояние. Постоянно е бил под влиянието на алкохол, с който се е сдобивал от изкарани пари от просия. Мъжът се е придвижвал много трудно, краката му са били в много лошо състояние - целите в рани и покрити с насекоми, след изгаряне и неадекватно лечение, разказват очевидци.

Недялко е имал лична карта и постоянен адрес в димитровградското село Черногорово, но преди години под влиянието на алкохол е предизвикал пожар и е останал без дом. От тогава той започва да живее на открито в Димитровград. Първото място, на което се е заселил, е било до трафопост в кв. Толбухин, където след инцидент получава и нараняванията си по краката. След това започнал да обитава недостроената сграда межу паркчето до ПМГ и зеленчуковия пазар в центъра на града, до момента в който тя не бива оградена. От този момент човека е използвал градинката до нея. От социална служба Димитровград не веднъж са правили проверки и са се опитвали да приютят мъжа в институция, където да получи грижа и подслон, но той не е оказвал съдействие и е отказвал да бъде настанен или преместен където и да било.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини