Отидете към основна версия

27 298 59

Йосич и Туцо обсъдили убийството на Борисов

  • янко попов – туцо-
  • сретен йосич-
  • бойко борисов-
  • килърите-
  • шумен
Снимка: БГНЕС

Сръбският бос Сретен Йосич и Янко Попов – Туцо са разговаряли за убийството на Бойко Борисов – това се разбира от показанията на Калоян Йорданов по делото срещу „Килърите“. Разритието дойде от протокол от разпита, прочетен днес на съдебното заседание в Шумен и цитиран от „Фокус“.

След прочитане на показанията, Янко Попов ги отхвърли. Той даде частично обяснение, в което заяви, че не е имало срещи между него, Петър Стоянов и Калоян Йорданов, както и такива в Сърбия, за които Калоян Йорданов говори.

Според показанията на Йорданов, разговорът за убийството на Борисов е станал в дома на Йосич в Белград, като, освен Йорданов, са присъствали и двама приближени на сърбина с прякори Новац и Струя. Според казаното от Йорданов, Туцо е бил човекът на Йосич в България. Двамата били толкова близки, че Попов дори имал в мобилния си телефон снимка, на която са прегърнати.

Йорданов е присъствал и на разговори между двамата, на която са дискутирани неуредени финансови отношения между Христо Ковачки и Сретен Йосич. Туцо възнамерявал да поръча убийството на човека на Ковачки в Сърбия – Борислав Георгиев.

При това се говорело за изключително голямо сума за изпълнение на мократа поръчка – до 2 млн. евро. След като видял във вестник информация за едно от убийствата, кое точно Йорданов не можал да се сети, Йосич казал: „Браво. Така се прави”.

Петър Стоянов направи искане за очна ставка между Янко Попов и Калоян Йорданов, но прокурор Стефка Якимова заяви, че то е неоснователно. 

Калоян Йорданов е в неизвестност и с неустановено местоживеене, за да бъде призоваван на разпит по делото. Показанията му са дадени пред столичен прокурор.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини