Отидете към основна версия

14 476 21

Шофьорка, отказала тестове за алкохол, отърва акт заради грешка

  • шофьорка-
  • тест-
  • алкохол

В болницата пловдивчанката отново отказала да бъде тествана, а причината – имала фобия от игли и манипулации с тялото ѝ

Снимка: shutterstock

Пловдивчанка отърва 2 бона акт, 24 месеца без книжка и отнемане на контролни точки след катастрофа на Околовръстното, заради грешка в съставения ѝ акт.

Пътният инцидент станал в края на юни. Колата на жената – мазда, се сблъскала с друг лек автомобил, съобщи TrafficNews.

Зверска катастрофа на Околовръстното на Пловдив, един автомобил е смазан.

Повикана била полиция, като пред органите на реда шофьорката отказала да се подложи на полеви тест за алкохол и наркотици. Жената била отведена в болница, тъй като имала рана на крака. На същата бил издаден и талон за кръвен тест.

В болницата обаче, пловдивчанката отново отказала да бъде тествана, а причината – имала фобия от игли и манипулации с тялото ѝ.

В последствие на жената бил съставен акт и след месец наказателно постановление.

Санкцията веднага била отнесена до Районен съд. Шофьорката подала жалба срещу наказателното постановление, с мотивите, че е незаконосъобразен и че правата ѝ на защита са нарушени.

Пловдивчанката се оказва права. Действително при съставянето на акта са допуснати съществени нарушения. На първо място полицията не е вписала мястото и време на съставянето на акта. Освен за отказа за тестове, жената е санкционирана и за липса на книжка. Оказва се, че органите на реда не могат да изискват в болницата тези документи, тъй като жената е в качеството си на пострадала и не е длъжна да носи свидетелство за правоуправление.

Поради тези причини шофьорката отърва солената глоба и административна санкция.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини