Отидете към основна версия

36 784 13

Задържаха последен модел Mercedes-Benz

  • задържаха-
  • мерцедес-
  • араби-
  • застрахователна измама

Разследващите предполагат, че става въпрос за застрахователна измама.

Гранични полицаи задържаха последен модел мерцедес с английска регистрация.Разследващите предполагат, че става въпрос за застрахователна измама, съобщиха от МВР.

На ГКПП – Капитан Андреево вчера пристигнал за излизане от страната лек автомобил Mercedes-Benz E-Klasse - произведен тази година, с английски регистрационен номер. В него пътували двама английски граждани от арабски произход - шофьорът А.Ш./23 г./ и Х.Х. /22 г./. При извършване на паспортната проверка граничният полицай се усъмнил в редовността на предоставения регистрационен талон. Автомобилът бил отклонен за контрол на втора линия. Изготвената експертна справка установила, че документът е фалшив.

Чрез дирекция „Международно оперативно сътрудничество” е осъществена връзка с Интерпол Лондон. Последвало уведомление на британските власти - двамата мъже не са законните собственици на мерцедеса, а шофьорът е познат на правоохранителните органи. Автомобилът е взет на лизинг от фирма и вероятно се касае за лизингова измама. Схемата е следната - обикновено купувачът плаща няколко вноски, след това колата се откарва най-често в страни от арабския свят, а след около месец купувачът я обявява за открадната.
Mercedes-ът и шофьорът са задържани в ГПУ-Свиленград. Работата по случая продължава.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини