26 Юли, 2012 12:21 36 779 13

Задържаха последен модел Mercedes-Benz

  • задържаха-
  • мерцедес-
  • араби-
  • застрахователна измама

Разследващите предполагат, че става въпрос за застрахователна измама.

Гранични полицаи задържаха последен модел мерцедес с английска регистрация.Разследващите предполагат, че става въпрос за застрахователна измама, съобщиха от МВР.

На ГКПП – Капитан Андреево вчера пристигнал за излизане от страната лек автомобил Mercedes-Benz E-Klasse - произведен тази година, с английски регистрационен номер. В него пътували двама английски граждани от арабски произход - шофьорът А.Ш./23 г./ и Х.Х. /22 г./. При извършване на паспортната проверка граничният полицай се усъмнил в редовността на предоставения регистрационен талон. Автомобилът бил отклонен за контрол на втора линия. Изготвената експертна справка установила, че документът е фалшив.

Чрез дирекция „Международно оперативно сътрудничество” е осъществена връзка с Интерпол Лондон. Последвало уведомление на британските власти - двамата мъже не са законните собственици на мерцедеса, а шофьорът е познат на правоохранителните органи. Автомобилът е взет на лизинг от фирма и вероятно се касае за лизингова измама. Схемата е следната - обикновено купувачът плаща няколко вноски, след това колата се откарва най-често в страни от арабския свят, а след около месец купувачът я обявява за открадната.
Mercedes-ът и шофьорът са задържани в ГПУ-Свиленград. Работата по случая продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0987

    6 2 Отговор
    Браво на митничарина
  • 2 Вътре в нещата

    8 0 Отговор
    Какво браво. сега са наплашени и ги е страх да взимат рушвети за щяло и нещяло. Всичките до един са толкова корумпирани, че не знам дали и един заслужава да остане на работа. А и на работа се назначават сестри , братя , братовчеди и т.н. Взимат си редовно рушветите , но не могат да спят спокойно тъй като много добре знаят , че дребните риби само влизат в затворите . :)
  • 3 Нов

    5 0 Отговор
    Ама сте големи умници-къде прочетохте за митничари!!!!!!Проверката се извършва от граничните полицаи-митничара няма общо!!!!!!
  • 4 Георги Тодоров

    3 1 Отговор
    Всеки знае, че митничар/граничар се става с 40хил. лв инвестиция! Там все пак после си имат тарифи: 4000евро бус, 18000 евро ТИР !
  • 5 0987

    2 3 Отговор
    Е обясни ми каква е разликата между гран. полицаи и митничарина.Аз сам от Кулата и не мога да я видя.

    Коментиран от #7

  • 6 Знам аз

    2 0 Отговор
    Отричат само митничари и граничари както и да ги наречете. Имам лични наблюдения, колко корумпирани са всички особено в "Капитан Андреево" . Имам лични наблюдения с един на име Яни. Дано някой ги провери, защото така не бива . Вас обикновените хора да ви глобяват за един картон цигари , а големите да си плащат, да ги пускат и да ви мачкат и да ви се правят на голяма работа след това .
  • 7 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "0987":

    Раэликата е като тая между циганина и българина,въпреки че и двамата са българи!Все пак ще ти подам жокер-едните са от МВР,другите са от МФ.
  • 8 0987

    0 2 Отговор
    Ааа разбрах едните хранят другите МВР папка от МФ
  • 9 Огнян

    2 0 Отговор
    Черно тото...майка ви да е..! Позор!!!!
  • 10 АХМЕД БАИРАКТАР

    0 1 Отговор
    ВИЕ ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА БРЕ ХАХАХАХ ПАЛЯЦИ НА ТОЗИ ФАСОН С ЛИЗИНГА СЕ БРУМ4ЕСЕ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ А И ТАКА КОЛАТА СИ Е ЛЕГАЛНА НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА Я ПИПНЕ АКО Е ЛИЗИНГОВА А СТОМ Е С ПАЛНО СЕГУРО РАЗБИРА СЕ 4Е СТЕ СЕ ОБЯВИ ЗА КРАДЕНА КОИ НОРМАЛЕН СТЕ ПЛАСТА ЛИЗИНГА ХАХАХАХА....
  • 11 янко

    0 2 Отговор
    хей браво на тия пичове на по 20г карат кола за 100000
  • 12 aha

    1 0 Отговор
    emi to e prosto re6enieto lizingova kola nqma da napuska ES,kato q izplati6 rusiq,arabi,afrikanci prodavai q na kogoto iska6 :D
  • 13 aha

    0 1 Отговор
    Каванч,за толкова време не си ли измисли псевдоним?!Егати амебата братче....