Отидете към основна версия

8 073 28

Разкрития за подкупната шефка на НАП в Пловдив

  • ренета иванова-
  • нап-
  • пловдив-
  • подкуп

В понеделник в съда в Пловдив ще се гледа дело  с искане за отстраняването на Ренета Иванова от длъжност

Снимка: БГНЕС

Икономически проблеми са принудили арестуваната данъчна шефка от НАП в Пловдив да поиска подкупа.

Това разказаха пред Блиц разследващи, запознати със сагата. Ренета Иванова престоя 72 часа в ареста, а вчера прокуратурата я освободи срещу 3 хиляди лева парична гаранция.

В понеделник в съда в Пловдив ще се гледа дело с искане за отстраняването на Ренета Иванова от длъжност. Със защитата на Иванова, която е началник отдел "Обработка на плащания и задължения", са се ангажирали известната пазарджишка адвокатка Ташкена Колчева, съпругът ѝ и синът им, които също са адвокати.

Запознати разказаха, че Ренета Иванова има двама болни синове. Малкият, който е на около 25 години, страда от психично заболяване, а големият, който е на 34 години, има много тежък панкриатит и тежка форма на диабет.

През януари бащата на данъчната претърпял сложна коремна операция, като и майката и бащата на Иванова били на легло и не можели да стават. И двамата имали сърдечни операции, а самата данъчна служителка имала хипертонично сърце.

Иванова поискала 4 хиляди лева подкуп от фирма, която имала неизрядни документи с обещание, че ще оправи нещата в НАП. Представител на рекетираната фирма подал сигнал в полицията, а Иванова била заловена в момента на предаване на половината от подкупа.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини