Отидете към основна версия

11 248 38

Цигани нападнаха офис на фирма за бързи кредити в Царево

  • бързи кредити-
  • цигани-
  • роми-
  • царево-
  • офис

Задържаните обаче не са от шайката, която атакувала обекта, а тъкмо обратното – в ареста в момента се намират служителите от фирмата

Снимка: БГНЕС

Трима души са арестувани късно снощи от полицията, след като десетки роми от циганската махала в Царево са нападнали офис на фирма за бързи кредити на ул. „Чайка” в Царево. За изненада обаче задържаните не са от шайката, която атакувала обекта, а тъкмо обратното – в ареста в момента се намират служителите от фирмата, които около 21:00 ч. вчера са нахлули в ромската махала. Това съобщи на извънредния брифинг на Кризисния щаб в Бургас старши комисар Радослав Сотиров – директорът на ОДМВР-Бургас, цитиран от регионалното издание "Флагман".

„Образувана е проверка и в момента се работи активно по случая. Нямаме констатирано грубо нарушение на обществения ред. От задържаните са снети обяснение, като всичко ще бъде докладвано на Районна прокуратура-Бургас. Арестуваните са нахлули в ромската махала, като при оттеглянето им са задържани от полицейски служители”, каза старши комисар Сотиров.

От информацията обаче не става ясно каква е била причината за циганския бунт от вчера, при който притеснен жител на Царево заснел десетки роми, въоръжени с брадви, да маршируват към офиса на въпросната фирма.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини