Отидете към основна версия

7 129 11

Общо 51 години затвор за люлинската “Банда на Оушън“

  • крокодила-
  • банда-
  • убийства-
  • банда на оушън

Върховният касационен съд потвърди присъдите на тримата банкови обирджии

Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд потвърди присъдите на Емил Милев, Едуард Павлов и Лазарин Лазаров , които през 2015 г. извършиха въоръжен грабеж на банка в столичния квартал “Люлин“, предаде пресцентъра на прокуратурата.

Милев и Павлов ще лежат по 17 години 6 месеца зад решетките, докато третият съучастник Лазаров получи с 24 месеца по-малко от своите партньори. Присъдата бе определена на 6 юни 2019 г. от Апелативния съд, а днес е препотвърдена от висшите магистрати.

Припомняме, че при обира бе нападнат банков служител с оръжия, току преди да пренесе сумата от 136 072 лв. към инкасо автомобил.

Емил Милев в компанията на друг престъпник с инициали М. Димитров са обвиняем и по редица други престъпления. Сред тях са отвличане и грабеж на турски гражданин на АМ “Тракия“ през 2009 г., престрелка с полицията по време на преследване, грабеж на бензиностанция в Бухово през 2012 г. и обир на друга столична бензиностанция през 2010 г.

Прокуратурата припомня, че на 9 януари 2018 г. Специализираният наказателен съд оправдава напълно Милев, Лазаров, Павлов и Димитров за обира в “Люлин“, но при обжалването на втора инстанция обвинението постига успех.

Милев се е укривал дълго време в дома на Павлов след престрелката с полицията, като признава, че е лекувал огнестрелна рана в крака си. Предстои по този случай да се проведе ново дело, което би могло да увеличи присъдата му с 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Прокуратурата ще се опита да докажа, че Емил Милев е направи опит за убийство на полицай.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.

Свързани новини