Last news in Fakti

24 Април, 2020 16:11 7 093 11

Общо 51 години затвор за люлинската “Банда на Оушън“

  • крокодила-
  • банда-
  • убийства-
  • банда на оушън

Върховният касационен съд потвърди присъдите на тримата банкови обирджии

Общо 51 години затвор за люлинската “Банда на Оушън“ - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд потвърди присъдите на Емил Милев, Едуард Павлов и Лазарин Лазаров , които през 2015 г. извършиха въоръжен грабеж на банка в столичния квартал “Люлин“, предаде пресцентъра на прокуратурата.

Милев и Павлов ще лежат по 17 години 6 месеца зад решетките, докато третият съучастник Лазаров получи с 24 месеца по-малко от своите партньори. Присъдата бе определена на 6 юни 2019 г. от Апелативния съд, а днес е препотвърдена от висшите магистрати.

Припомняме, че при обира бе нападнат банков служител с оръжия, току преди да пренесе сумата от 136 072 лв. към инкасо автомобил.

Емил Милев в компанията на друг престъпник с инициали М. Димитров са обвиняем и по редица други престъпления. Сред тях са отвличане и грабеж на турски гражданин на АМ “Тракия“ през 2009 г., престрелка с полицията по време на преследване, грабеж на бензиностанция в Бухово през 2012 г. и обир на друга столична бензиностанция през 2010 г.

Прокуратурата припомня, че на 9 януари 2018 г. Специализираният наказателен съд оправдава напълно Милев, Лазаров, Павлов и Димитров за обира в “Люлин“, но при обжалването на втора инстанция обвинението постига успех.

Милев се е укривал дълго време в дома на Павлов след престрелката с полицията, като признава, че е лекувал огнестрелна рана в крака си. Предстои по този случай да се проведе ново дело, което би могло да увеличи присъдата му с 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Прокуратурата ще се опита да докажа, че Емил Милев е направи опит за убийство на полицай.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Малкото магаре

    9 5 Отговор
    Най лесно се яха ! Но ако е от Големият Кораб облян в светлини - забрави ! Той отдавна ще е в парламета или министерските среди !

    Коментиран от #8

  • 3 Пешкирите се перът от

    1 6 Отговор
    Каишковците !

    Коментиран от #9

  • 4 mrete

    13 3 Отговор
    тия за физиономия само заслужават по 10-на години.
  • 5 сапун

    11 1 Отговор
    ПУСНЕТЕ ЧОВЕКА ДЪЩЕРЯ МУ КАЗВА ЧЕ Е НЕВИНЕН
  • 6 Нима той не е продукт на системата

    9 2 Отговор
    Доведен до това ! Не че е невинен но има ПРИЧИНИ за да се стигне до това ? Хей тъй , хора сме , нали та приказваме си просто хей така ! Всяка Крушка си има Опашка ! Средата - Определя СЪЗНАНИЕТО ! Чувал съм го туй някъде ! Ако те пуснат в джунглата - звяр ставаш , за да оцеляваш ! Увлякох се ! Простете и ме забравете !

    Коментиран от #7

  • 7 Нима той не е продукт на системата

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Нима той не е продукт на системата":

    В никакъв случай не го оправдавам - но тези дето създадоха джунглата - "метър" ли ще карат? За тях друг аршин с имунитет ли все ще има ?
  • 8 Гост

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Малкото магаре":

    Грабеж от БАНКа без пострадали за 150хил. = 17г. затвор, убит от дрогиран го мислят, корупция и хиляди страдащи=вожд на народа
  • 9 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешкирите се перът от":

    Този е Крокодила доста известен!
  • 10 ПСтоименов

    2 1 Отговор
    Трябва много повече да им се даде присъда ,
  • 11 Пеню

    4 1 Отговор
    Да откраднеш от банка пари е все едно да откраднеш от крадеца!Това вече и децата го знаят!