Отидете към основна версия

11 434 12

Задържаха петима с два сака пари

  • гастрольорите-
  • свети влас-
  • цветанов-
  • спецакция

Спецакция

Снимка: БГНЕС

Петима души с два сака с пари са били задържани тази сутрин около 4.30 ч. в Свети Влас при спецоперация на МВР с кодово име "Гастрольори". Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му акцията е проведена при изключителна конфиденциалност от екипите, тъй като единият от арестуваните бил споделял нееднократно, че се  ползвал с добри протекции в полицията и съдебната система. Мъжете били задържани при излизане от къща в курорта.

„Цялата информация, която имаме е, че лицето, което е собственик на този имот, е извършвало търговски сделки. В очакване са били да намерят сериозна сума пари. Преди 2-3 дни те направиха подобен подход. Влязоха няколко пъти в дома и всичко това е документирано, но тогава не осъществиха своите намерения. Собственикът беше на ресторант. Вчерашният ден той е заминал за чужбина, те имаха подобна информация и предприеха действия тази нощ. Влязоха в 4.30 часа. На излизане от къщата са задържани”, обясни министър Цветанов.

Вътрешният министър заяви, че арестуваните са Марлоан на 40 години, с 31 регистрации за кражби, Илиян Дългия, на 38 години, регистриран за кражби, нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежаване на оръжие; 43-годишният Илиян, по прякор Муци, регистриран за нанасяне на средна телесна повреда и търговия с акцизни стоки; 37-годишният Живомир - бивша барета, попадал в полезрението на службите и 32-годишният действащ служител в местата за лишаване от свобода към Министерство на правосъдието Ангел.

„Става въпрос за високотехнологична и добре оборудвана група. Единият от задържаните е действащ служител на Главна дирекция изпълнение на наказанията, а друг от групата е бивша барета. Останалите са с дълги криминални досиета”, заяви пред Gramofona.com шефът на бургаската полиция- главен комисар Милен Димитров. При извършените до момента в София, Бургас и Свети Влас са открити заглушаващи устройства, оръжие и техника за взломяване.

От пресцентъра на МВР уточниха към 16 ч., че петимата софиянци са задържани в лек автомобил,  непосредствено след като излезли от къща в курорта, в която преди това проникнали с взлом. Един от мъжете е задържан с личното си оръжие – пистолет с поставен патрон в цевта. В  автомобила и в извършителите са намерени и иззети 4 радиостанции, устройство за заглушаване на СОТ, ръкавици, заготовки, шперцове, електрожен, алпинистка екипировка, въже, стълба. Открити са също инкриминирани предмети, отнети от жилището  - луксозна запалка и златен ланец.

В жилища в София, обитавани от едно от лицата са намерени и иззети пистолет „Макаров“ със заличени номера и 8 патрона в него, множество боеприпаси, картечен пистолет без номера, заедно с пълнител с 22 патрона, автомат “Калашников“, пушка, пет заглушители, полицейска униформа. В найлонов плик са открити 2,4 килограма кокаин и 1,6 килограма амфетамин. Иззети са също електронна везна, ръкавици и шперцове, газов пистолет с множество патрони, златни накити, два патрона за автомат Калашников.

На адрес в столицата, ползван от друг от задържаните, са открити и иззети 3 пистолета, 4 пушки, множество боеприпаси, 3 радиостанции, 4 маски.

На адресите на останалите трима са открити и иззети голямо количество мобилни апарати и сим карти, лаптопи,ключове от сейфове, две бронежилетки, множество различни по вид радиостанции и други.
Работата по случая продължава.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини