Отидете към основна версия

1 893 1

Стрелба и един убит в евангелска църква в САЩ

  • стрелба-
  • убит-
  • църква-
  • сащ

Най-малко един човек е загинал от раните си, получени по време на стрелба в евангелистка църква в Атланта, щата Джорджия, съобщи телевизия Си Ен Ен. Предполагаемият убиец, 52-годишният Флойд Палмър, е арестуван.

Тъмнокожият мъж работел като доброволец в църквата, но през август напуснал по „лични причини“, уточнява „Скай нюз“. Мотивите за престъплението засега са неизвестни.

Личността на загиналия също е установена. Той е 39-годишният Грегъри Макдауел, който трябвало да изнесе църковната служба вместо отсъстващия титулярен пастор и основател на църквата с над 30 000 енориаши Крефлоу Долар. На утринната служба вече се били събрали 20-25 души, когато въоръженият Палмър влязъл, гръмнал в Макдауел и си излязъл. Впоследствие проповедникът починал в болница.

По-късно в следобеда на вчерашния ден убиецът бил задържан на около 25 мили от църквата, съобщила говорителката на местната полиция Кей Лестър.

Крефлоу Долар е известен с това, че си е изградил нещо като международна религиозна империя с проповеднически ангажименти дори в Европа. Спечелил си е и поддръжници, и врагове с идеите си, че истинският християнин не бива да се срамува да бъде богат. Опонентите му смятат, че неговите схващания извращават Евангелието.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини