Last news in Fakti

28 Септември, 2012 16:03 2 481 1

Уволнен застреля шефа си и още четирима, самоуби се

  • огнестрелно оръжие-
  • сащ-
  • минеаполис-
  • застреляни

Мъж, въоръжен с пистолет, застреля четирима души в предприятие в Минеаполис, след което се самоуби, съобщи Би Би Си, цитирайки полицейски източници от американския щат Минесота. Още четирима са ранени – трима от тях сериозно. Според свидетелства на работещите във фирмата близо 30 души, след като чули изстрелите, всички панически побегнали към колите си на паркинга.


Органите на реда пристигнали на местопроизшествието след позвъняване на телефон 911 и открили мъртвите тела, така че не им се е налагало да обезвреждат обезумелия мъж. Те отцепили района в северната част на града и евакуирали останалите служители.

По случая тече разследване. Сред първите предположения е това, че стрелецът, чието име не се съобщава, тези дни е бил уволнен.

В предприятието работят около 30 души. Сред загиналите е и основателят на компанията.

Това е поредният инцидент от подобен характер за последните месеци в САЩ. На 31 август бивш морски пехотинец откри огън с автоматично оръжие в търговски център в Олд Бридж, щата Ню Джърси, убивайки двама души. Седмица по-рано дизайнер на дамско облекло застреля свой бивш колега близо до Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк. По-късно той беше убит от полицията в престрелка, при която бяха ранени 9 случайни минувачи. Зачестилите произшествия за пореден път разпалиха водения от десетилетия спор относно сравнително либералните закони за закупуване и притежание на огнестрелно оръжие в САЩ. Страната на неограничените възможности е на четвърто място в света по брой на убийства с такова оръжие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    Който иска в САЩ... ето какво го очаква там ;)