Last news in Fakti

25 Октомври, 2012 12:34 1 888 1

Стрелба и един убит в евангелска църква в САЩ

  • стрелба-
  • убит-
  • църква-
  • сащ

Най-малко един човек е загинал от раните си, получени по време на стрелба в евангелистка църква в Атланта, щата Джорджия, съобщи телевизия Си Ен Ен. Предполагаемият убиец, 52-годишният Флойд Палмър, е арестуван.

Тъмнокожият мъж работел като доброволец в църквата, но през август напуснал по „лични причини“, уточнява „Скай нюз“. Мотивите за престъплението засега са неизвестни.

Личността на загиналия също е установена. Той е 39-годишният Грегъри Макдауел, който трябвало да изнесе църковната служба вместо отсъстващия титулярен пастор и основател на църквата с над 30 000 енориаши Крефлоу Долар. На утринната служба вече се били събрали 20-25 души, когато въоръженият Палмър влязъл, гръмнал в Макдауел и си излязъл. Впоследствие проповедникът починал в болница.

По-късно в следобеда на вчерашния ден убиецът бил задържан на около 25 мили от църквата, съобщила говорителката на местната полиция Кей Лестър.

Крефлоу Долар е известен с това, че си е изградил нещо като международна религиозна империя с проповеднически ангажименти дори в Европа. Спечелил си е и поддръжници, и врагове с идеите си, че истинският християнин не бива да се срамува да бъде богат. Опонентите му смятат, че неговите схващания извращават Евангелието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    това е само на4алото от 4ипосването на населението....натискат бутон и маймуните запо4ват да се самоизбиват.....прехвърлят вината илюминантите на неподозиращите твари