Last news in Fakti

27 Септември, 2012 12:12 10 234 21

Американче се застреля пред съучениците си

  • сащ-
  • самоубийство-
  • училище
Американче се застреля пред съучениците си - 1
Кейд Паулос (вдясно) със сестра си и брат си. Снимка: Фейсбук

Тийнейджър от Оклахома се застреля пред очите на съучениците си, съобщи „Ню Йорк Дейли Нюз“. Трагедията станала около 8 ч. сутринта в сряда в коридора на средното училище в градчето Стилуотър. Пистолетният изстрел отекнал преди първия час и когато на мястото притичали уплашени учители и деца, те открили тялото на 13-годишния осмокласник Кейд Паулос. Момчето било облечено в костюм на антигерой от комиксите за Батман, наречен Двуликия, тъй като в прогимназията бил обявен тематичен ден за карнавал, посветен на любими персонажи. Около главата на Кейд имало локва кръв.


„Беше много страшно. В първия момент не знаехме кой е стрелял: дали детето само се е наранило, или в училището има убиец – казал пред медиите деветокласникът Джейк Грийн.   - Никой не беше наясно какво става, затова всички се разкрещяха и се втурнаха към спортната площадка“.

Според капитан Ранди Дикърсън от полицейското управление в Стилуотър по всяка вероятност коридорът е бил пълен с деца, бързащи за училище, така че свидетелите на самоубийството са много. За щастие никой от намиращите се наоколо не е пострадал. Веднага след инцидента служители на училището евакуирали близо 700 осмокласници и деветокласници, както и децата от съседното начално училище,а входът на прогимназията бил затворен.


Причината за самоубийството на юношата засега е неизвестна. Той не е оставил предсмъртна бележка. Преподавателите свидетелстват, че е бил добър ученик и не е давал вид, че има някакви проблеми. За разлика от тях, приятелите на момчето, които създадоха страница във Фейсбук в негова памет, са на друго мнение. „Надяваме се сега всички да разберат, че издевателствата са неприемливи, те причиняват болка на хората. Знаем какво е трябвало да преживееш. Обичаме те и се молим за теб“ - пишат съученици на Кейд, намеквайки, че той е бил жертва на тормоз.

В САЩ, където втората поправка на конституцията гарантира правото на гражданите да притежават и носят оръжие, подобни трагични инциденти са често явление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    1 1 Отговор
    Тъжно и в същото време много странно... Не са малко случаите в САЩ през последната година, което ме озадъчава. Така или иначе от 13 до 16 год. е една много крехка възраст и именно тогава децата са най-уязвими към самите себе си.
  • 2 Неозадачен

    2 1 Отговор
    Едва ли има по-големи откачалки от "хамериканците". А иначе, приятелю ХХХ, просто продължавай да се озадачаваш, без "озадЪчаване"!
  • 3 кик

    1 0 Отговор
    отивам за ракийка.....и геноцидът там действа с пълна сила но с други методи предизвикан от висшият кръг илюминанти....
  • 4 матей

    1 2 Отговор
    трябва да прверят дали е имал чип
  • 5 кик

    1 3 Отговор
    спряли са му безплатната кола... а може би е имало продукт в бургера дето не е е ГМО и организмът се е възпротивил хахахах..ответна реакция
  • 6 cukaloto

    0 0 Отговор
    Това е дете Индиго,той е испълнил мисиятя си!
  • 7 lol

    0 0 Отговор
    Това за илюминатите ми хареса :))) явно все още има хора които вярват на комунистическата пумия и историите за илюминати :)). Замислете се, кои финансира тая идея и тоя печат? Кои би имал интерес да е против Америка?

    От друга страна изобщо не ги защитавам, напротив, мен също са ми гнусни (меко казано). Просто се старая да мисля по всички гледни точки.

    Иначе жалко за детето, то не е виновно. Виновен е капитализма, Карл Маркс, Обама ... както и всички продажни душици.

  • 8 BLOWOFFA

    0 0 Отговор
    I'll Whip Ya Head Boy !!!!!!!
  • 9 Лос

    0 0 Отговор
    Хвала! Всички да се изпотрепят. Ненормалници
  • 10 николай топалов

    0 0 Отговор
    bolni mozaci
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Перничанеца

    0 1 Отговор
    Бог да го прости момчето, но според мен до тези самоубийства, стават заради компютърните игри. Било ми то от поредицата GTA или Counter - strike.

    Така че, скъпи и мили деца бъдете разумни и се вслушвайте в съветите на родителите Ви!
  • 13 гост

    1 0 Отговор
    Последното изречение е глупаво. Човек може да се самоубие по много начини, въпросът е да не се стига дотам. Не са виновни оръжията.
  • 14 Шофьорът

    0 0 Отговор
    Възможно е това дете да е било системно тормозето и унижавано и то по този начин е наказал негови те "приятели"!
  • 15 ПППППП

    0 0 Отговор
    Надявам се г-н Ахмадинеджад скоро да я затрие тази държава!

    Коментиран от #16

  • 16 кик

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ПППППП":

    15 напълни ми сърцето ..откровенно го казвам
  • 17 Петър

    0 0 Отговор
    Това да е ЗА УРОК ! ...ако въобще на някой му пука вече за човешкия живот (пък било то и Детския)...
    Става дума за следното - ДЕЦАТА СА ОГЛЕДАЛО НА ОБКРЪЖАВАЩАТА ГИ СРЕДА !
    Ако има такива ненормални случаи, значе нещо в обстановката е кардинално сбъркано !
    И обрато, ако нещо в средата е ненормално - ТО НЕМИНУЕМО ЩЕ РЕФЛЕКТИРА ВЪРХУ ДЕЦАТА !

    Апропо, има и много възрастни които НЕ СПИРАТ да показват, да говорят за онова (сбърканото) ежедневие ! Но повечето възрастни просто ПРИКРИВАТ ИСТИНСКАТА СИ БОЛКА !

    Едни го правят за да не тревожат околните, други го правят заради Егото си (викат си: "Абе баш аз ли са намерих толкоз калпав, че да не мога да издържа на това ?"), трети пък потулват, смачкват всичко в една шега, избъзикват се нещо и хоп - преглъщат болката... аве при възрастните варианти за ЛЪЖА - бол !

    Но при Децата НЕ Е ТАКА ! И слава Богу че не е ! Защото ако и те започнат да лъжат, тогава вече всичко е изтървано !
    Трябва да сме благодарни на Господ, че е дарил всяко едно Дете с ЧИСТО СЪЗНАНИЕ ОЩЕ С РАЖДАНЕТО СИ ! ...и като такива - те нямат СКРУПОЛИ, ЗАДНИ МИСЛИ, ДВОЙНИ ИГРИ и т.н.

    Каквото си им тежи - КАЗВАТ (показват) си го !

    В случая обаче говорим за тежка, аморална, ненормална среда в която израстват Дечицата в САЩ ! Затова и в началото написах - ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЗА УРОК...за онези самозабравилите се Оправници, които смятат да вменят лъжата още от най-ранна детска възраст ?!

    Ми НЕ .....уважаеми Оправници ! НЯМА ДА МОЖЕТЕ ! Кооолкото и да се опитвате - ВСЯКО ЕДНО ДЕТЕ ЩЕ СЕ РАЖДА ЧИСТО и НЕОПЕТНЕНО ! И именно по действията на Децата ---> ВИЕ ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗОБЛИЧЕНИ ! Хората започват да виждат, да четат "скритите знаци", които Човешката Природа представя на Света, всеки Божи ден !

    Така че - мислете му ако продължавате с насилието и сексистките НАТРАПЕНИ НАРОЧНО послания, информация, реклами и т.н.
    Познайте от 1 път, кой точно ще защитят хората ? Децата си, или вашите безнравствени машинации ? М ?
  • 18 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Ужас ! Баща съм и тръпки ме побиват като си помисля какво ли ни чака в пуберитета , щото те не си казват серсемчетата като ги мъчи нещо. Или засичаш проблема по косвени улики или не го засичаш. А като го засечеш , ще можеш ли да го решиш ? А бе мани.
  • 19 Петър

    0 0 Отговор
    ....може и да го засечеш, но в повечето случаи е вече твърде късно :(
  • 20 никсън

    0 0 Отговор
    толкова са презадоволени от всичко , че не знаят каква глупост да направят !!!! като деца и ние сме вършили глупости , но да посегнеш на своя или чужд живот това си е диагноза !!!!!!!!!
  • 21 кик

    0 1 Отговор
    сега да си ъпдейтне статуса в фейса хахххаахахахх