Отидете към основна версия

5 066 9

Руснаци протестират срещу измамите с имоти у нас

  • руснаци-
  • измами-
  • недвижими имоти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руснаци протестираха на Тишинския площад в Москва срещу измамите с недвижими имоти в България. Това се казва в писмо на Алексей Слашчилин, изпратено до българските медии, както и до офиса на българския министър-председател Бойко Борисов, от когото се иска подкрепа за спиране на измамите.

Няколко руски граждани, станали жертви на измама от страна на българската строителна фирма "Ес Пи Ес" ЕООД , оглавявана от Стамат Стаматов, изразиха своето възмущение вчера по време на международна изложба за недвижими имоти, която се провежда в руската столица. Хората държаха плакати и раздаваха листовки.

"Руснаци търсят помощта на премиера Борисов и президента Путин!"; "Измамниците строители в България са реалност", "Руснаци обвиняват в измама бургаската строителна фирма Ес Пи Ес", бяха част от текстовете върху плакатите, носени от потърпевшите.

Подобна акция е била предвидена да се състои и в Санкт Петербург, където също се провежда изложба на недвижими имоти в павилионите на "Ленекспо".

Фирмата "Ес Пи Ес" ЕООД е продавала апартаменти в своите комплекси, по-конкретно "Даймънд Бей" в курорта Слънчев бряг, които, както е установено малко по-късно, са били заложени в банка ДСК. Банката започва да налага запор на апартаментите и хората на практика се оказват на улицата.

Десетки пострадали руски семейства вече са се обърнали с открито писмо с молба за помощ до българските държавни орган и лично към министър-председателя Бойко Борисов, руския президент Владимир Путин, а също така към руските и българските медии.

Не всички български строители се занимават с измами, но тези случаи са много чести заради законодателството, което не защитава чуждите инвеститори, въпреки че те са много важна съставна част от цялата българска икономика.

"Планираме да продължим своите акции, докато българското правителство не обърне внимание на нашите и подобни на нашите проблеми. Знаем, че не сме сами в своята беда. Не искаме да загубим своите спестявания и не желаем нашите сънародници да попаднат в същата ситуация", се казва в писмото.

Протестиращите обещават в най-скоро време да организират по-многобройна демонстрация пред българското посолство в Москва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини