Отидете към основна версия

6 671 8

Арести и глоби след масова коледна спецоперация в Бургаско

  • арестувани-
  • акция-
  • наркотици-
  • бургас

Сред арестуваните е и 22-годишен криминално проявен помориец

Илюстративна снимка, Shutterstock

Четирима, сред които и 25-годишно криминално проявено момиче, са задържани в Бургаска област при проведената през седмицата специализирана полицейска операция. Тя е била в противодействие на разпространение на наркотици в районите около училищата. Образувани са две бързи полицейски производства и две преписки, като Районната прокуратура вече е повдигнала обвинения.

Сред арестуваните е и 22-годишен криминално проявен помориец. В неговия дом, намиращ се на ул. „Княз Борис I” униформените открили две торбички с марихуана с общо тегло от 15 грама.

Паралелно течащите проверки за шофиране в нетрезво състояние и под въздействието на наркотици също са довели до арести. За седмица общо четирима са задържани на пътя. Те са на възраст между 20 и 42 години, като най-младият – бургазлия с Ауди – е шофирал след микс от кокаин и канабис. 21-годишен софиянец също е сред задържаните. Той е управлявал Фолксваген Голфа си напушен. Другите двама – 39-годишен созополчанин и 42-годишен мъж от варненския град Суворово са шофирали след употреба на съответно кокаин и опиати, и амфетамин и канабис.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки, пише Флагман.

На територията на Бургас – град са констатирани 483 нарушения на скоростта. Четири случая са превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини