Last news in Fakti

28 Декември, 2020 10:20 6 664 8

Арести и глоби след масова коледна спецоперация в Бургаско

  • арестувани-
  • акция-
  • наркотици-
  • бургас

Сред арестуваните е и 22-годишен криминално проявен помориец

Арести и глоби след масова коледна спецоперация в Бургаско - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Четирима, сред които и 25-годишно криминално проявено момиче, са задържани в Бургаска област при проведената през седмицата специализирана полицейска операция. Тя е била в противодействие на разпространение на наркотици в районите около училищата. Образувани са две бързи полицейски производства и две преписки, като Районната прокуратура вече е повдигнала обвинения.

Сред арестуваните е и 22-годишен криминално проявен помориец. В неговия дом, намиращ се на ул. „Княз Борис I” униформените открили две торбички с марихуана с общо тегло от 15 грама.

Паралелно течащите проверки за шофиране в нетрезво състояние и под въздействието на наркотици също са довели до арести. За седмица общо четирима са задържани на пътя. Те са на възраст между 20 и 42 години, като най-младият – бургазлия с Ауди – е шофирал след микс от кокаин и канабис. 21-годишен софиянец също е сред задържаните. Той е управлявал Фолксваген Голфа си напушен. Другите двама – 39-годишен созополчанин и 42-годишен мъж от варненския град Суворово са шофирали след употреба на съответно кокаин и опиати, и амфетамин и канабис.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки, пише Флагман.

На територията на Бургас – град са констатирани 483 нарушения на скоростта. Четири случая са превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя с голфа

    6 0 Отговор
    Ли е бил напушен или тея след него... че повечето са с изтърбушени фап-ове дпф-и егр-и и т.н.?
  • 2 ДРТ ПРЧ

    11 3 Отговор
    ЯСНО Е ЧЕ ПОЛИЦИЯТА СЕ Е ПОТРУДИЛА ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ, НО МИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧЕ АКЦИЯТА СЕ Е ПРОВЕЛА В РАЙОННИ НА УЧИЛИЩА. ЗА КАКВИ УЧИЛИЩА СТАВА ВЪПРОС, ТО ОТ ПОЧТИ ГОДИНА НИКОЙ НЕ ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ. ИНАЧЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ЧЕ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ГЕНЕРАЛНА И ИНДИВИДУАЛНА ПРЕВЕНЦИЯ. АКО НЕ СПРАВИМ С ТОВА ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ПРОМЕНЯМЕ ЗАКОНА КАТО В НИДЕРЛАНДИЯ
  • 3 Танкист от Черния полк

    8 0 Отговор
    Колко автомобила кофискуваха Кат след тези разкрития.?
  • 4 Истината е

    9 1 Отговор
    Че пиян и надрусан е едно и също,качил се в кола е потенц. Убиец на невинни
  • 5 БХОРТЕИ

    12 1 Отговор
    След употреба на наркотици и алкохол колата се взима смазва се на преса а лицето в затвора да си научи урока.
  • 6 Аз40

    5 4 Отговор
    Хванали 15 гр. трева в дома на 22 годишен, направо са счупили нарко-мрежата. Защо го пишете въобще това? Не е ли за лична употреба в случая? И защо се преследва толкова диво при условие, че целия свят почва да вдига мерките?
  • 7 гост

    5 0 Отговор
    Какво момиче на 25г. , до колкото знам на 18г си пълнолетен!
  • 8 Абсолютна комедия,

    4 0 Отговор
    едно от ценгралните средни училища което е на една пресечка от районната дирекция, виждам ги от терасата как се разпространява тревата между учениците много пъти съм се обаждал, никаква реакция