Отидете към основна версия

8 932 30

Бракониери клаха горски над Разлог

  • бракониери-
  • нападение-
  • нож-
  • горски-
  • разлог

Служителят е с множество порезни рани, нападателите са рецидивисти

Снимка: Shutterstock

Горски служител от Разлог е с множество порезни рани след нападение от бракониери- рецидивисти, които превозвали незаконно добита дървесина, предаде БНР.

Прокуратурата разследва случая, но нападателят не е задържан.

Масирани проверки извърши в района Изпълнителната агенция по горите, един от обектите за преработка на дървесина е затворен.

Дръзкото нападение над горски служител е станало по време на редовен обход в местността „Катарино“ над Разлог. Двама горски стражари установили джип, натоварен с дървесина, която е била без контролна марка и издаден превозен билет.

В автомобила са били двама мъже, които са системни нарушители в горите Бракониерите са проявили изключителна агресия, като единият от тях е извадил нож и е нанесъл множество порезни рани по ръцете и в областта на шията на горския стражар, спрял автомобила. Колегата му незабавно е подал сигнал на тел. 112, а междувременно нарушителите са избягали, изхвърляйки от колата незаконно добитата дървесина.

Полицията и прокуратурата разследват случая. Мъжът, отправил директни заплахи за живота и наранил горския стражар, не е задържан .

Междувременно в Разлог е проведена мащабна акция в обектите за преработка на дървесина от служители на Изпълнителна агенция по горите.

Открити са десетки нарушения, а един от цеховете е затворен заради открит в него незаконен дървен материал.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини