Отидете към основна версия

4 805 21

В Бургас заловиха най-голямата пратка контрабандни цигари за последните години

  • цигари-
  • контрабанда-
  • бургас-
  • пристанище бургас-
  • контрабандни цигари

Стоката е трябвало да пътува от Грузия за Унгария – транзит през България

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Бургас наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Те са били установени от митнически служители на едно от пристанищата в Бургас, предаде Burgas24.bg. Приблизителният им брой е 13 милиона къса на стойност от около 5 милиона лева.

"На 28-и март пристига ферибот от Грузия. Някои от ремаркетата са селектирани за проверка. Установена е контрабанда на цигари. Това е най-голямото количество недекларирани цигари за последните години в България. Стоката е трябвало да пътува от Грузия за Унгария. Оттук минава транзит. Марките цигари не са познати на българския пазар и не са предназначени за него", съобщи представителя на митниците Тихомир Каменов, цитиран от местната медия.

"Образувано е досъдебно производство за контрабанда на стоки с търговски цели. Приблизителният брой на цигарите е 13 милиона къса, които са на стойност 5 милиона лева. На този етап не може да кажем дали цигарите са истински. Все още няма задържани", заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини