Отидете към основна версия

4 825 24

Шофьор заплаши с брадва пловдивчанин заради ниска скорост

  • агресия-
  • брадва-
  • шофьор-
  • заплахи

Мъжът е осъден условно

Илюстративна снимка, Shutterstock

Пловдивчанин бе нападнат с брадва от агресивен шофьор заради ниска скорост на Кукленско шосе. Нападателят вече е наказан за своеволията си с условна присъда.

Грозните сцени са се разиграли през ноември. Семейство пътувало по Кукленско шосе. Водачът бил в лява лента, когато зад него се приближило пловдивско мицубиши. Водачът на последната кола започнал да присветва с фарове на колегата на пътя. Заради трафика предната кола не се изместила и водачът на мицубишито започнал резки маневри вдясно и вляво, само и само да е пръв на колоната.

Виждайки опасните изпреварвания, бавният пловдивчанин решил да направи забележка на нервака. Мъжът слязъл от колата си на светофара пред Митницата, но мицубишито потеглило. В един момент двете коли се изравнили и пловдивчанинът рязко разкритикувал действията на рейсъра. Последният се ядосал и застанал пред колата на пловдивчанина, набил рязко спирачки и се стигнало до удар. Водачът на мицубишито изскочил от колата, извадил брадва от багажника и започнал да я върти заплашително зад главата си. „Ей сега те убих”, крещял той на смаяния пловдивчанин.

Минувачи станали свидетели на екшъна. Те надули клаксони, други дори отбили. Бабаитът се качил в колата си и отпрашил, а стреснатия мъж потеглил към работното си място. Ден по-късно той подал жалба в полицията.

Агресивният водач бил открит и откаран за разпит. Пред органите на реда отрекъл всичко, а дори заявил, че и той е станал жертва на агресия на пътя.

Мъжът се изправил пред съда с повдигнати обвинения за заплаха за убийство. Въпреки, че пред магистратите отрекъл да заплашвал и обиждал, водачът бе признат за виновен.

Той е наказан с 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Освен това е уважен и гражданския иск, заведен от заплашвания пловдивчанин. Бабаитът ще плати 1000 лева обезщетение за причинения страх на потърпевшия.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.

Свързани новини