Отидете към основна версия

5 290 18

Осъдиха двама корумпирани полицаи от Банско

  • банско-
  • полицаи-
  • подкуп-
  • корупция

Условна присъда, глоба и 3-годишно лишаване от право на длъжност в системата на МВР за подкупните служебни лица

Снимка: БГНЕС

Състав на Окръжен съд - Благоевград е произнесъл осъдителна присъда и е наложил наказание на двама полицаи - И. К. и С. Т., за извършено от тях престъпление - искане и получаване на подкуп чрез изнудване, съобщиха от съда.

Двамата полицаи са признати за виновни за това, че в съучастие на 16 февруари 2019 година около 1.15 часа на улица "Иконом Чучулайн" в Банско, в качеството си на длъжностни лица и полицейски орган, чрез изнудване посредством злоупотреба с полицейско положение, са поискали и приели от мъж от град София сумата от 200 лева. Целта на подкупа е била да не извършат действие по служба, а именно да извикат дежурен автопатрул по безопасност на движението, който да извърши тест за употреба на наркотично вещество.

Съдът е наложил на подсъдимите наказание "лишаване от свобода" за срок от три години и глоба в размер на хиляда лева. Изтърпяването на наложеното наказание е отложено за срок от 3 години, посочват още от съда.

Съдът е лишил подсъдимите от правото да заемат длъжности в системата на МВР за срок от три години, както и правото да упражняват полицейска професия за същия срок. Окръжният съд в Благоевград е осъдил двамата подсъдими и да заплатят солидарно в полза на държавата равностойността на предмета на престъплението - сумата от 200 лева.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини