Отидете към основна версия

3 745 44

Глобиха с 1800 лв. мъж, застрелял котката на съседа си

  • лом-
  • котка-
  • глоба

Според Наказателния кодекс за проявена жестокост към гръбначно животно и противозаконно причинена смърт наказанието е „Лишаване от свобода“ до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева

Снимка: БГНЕС

Районен съд - Лом наказа с 1800 лева глоба мъж, застрелял с ловна пушка котката на негов съсед.

Според събраните по делото доказателства на 7 февруари 2018 г., около 18 часа в Брусарци, област Монтана, на ул. „Иван Вазов“, обвиняемият С. Б. С. стрелял с огнестрелно оръжие - ловна пушка, по домашната котка на М. Д. К. - черно-бяла на цвят, на около 3 години, и я убил.

Според Наказателния кодекс за проявена жестокост към гръбначно животно и противозаконно причинена смърт наказанието е „Лишаване от свобода“ до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Съдът призна обвиняемия С. Б. С. – 72 годишен, с висше образование и неосъждан за виновен, но го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1 800 лева, която да заплати в полза на държавата. Районният съд отне в полза на държавата и пушката марка „Симсон“, с две цеви, 12 калибър, послужила за извършване на престъплението.
Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Монтана, в 15-дневен срок.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.

Свързани новини