Отидете към основна версия

4 291 17

Пласьор симулира инсулт в съда

  • пласьор-
  • съд-
  • инсулт

Навън танцува

Какво ли не прави човек, за да отърве кожата? Способни сме да измислим най-опашатата лъжа или най-безочливо да измамим. Някои хора стигат до там, че дори да симулират болест. Като известният пласьор Осман Ракипов от пловдивския "Столипиново", хванат с близо половин килограм хероин след сделка край Пловдив, пише trafficnews.bg.

Това далеч не е единственото провинение на Ракипов. Той и друг път се е сблъсквал с тежестта на закона и е лежал в затвора. На топло е била и жена му, а и до днес и синът му. Осман е добре познат в "Столипиново". Името му се свързва предимно с разпространението на дрога.

Преди дни той отново бе изправен пред съда заради трафика на голямото количество хероин.

В залата Ракипов едва пристигна на подсъдимата скамейка. Пред залата мъжът изглеждаше опечален и едва преживяващ ситуацията. Осмен престъпваше подпрян от жена си, в едната си ръка с бастун. По думите на защитника му той е прекарал инсулт преди няколко месеца.

Освен проблеми с опорно двигателната система, той е със засегнат говор. Дори при снемане на самоличността му, той не можеше да си каже името.

Именно заради заболяването си той е с мярка за неотклонение „домашен арест”. Още преди няколко месеца той бе освободен на база експертиза, сочеща , че е с влошено здравословно състояние след прекаран инсулт. Посочено е, че за него трябва да се грижат, тъй като са засегнати крайниците му и говора.

Учудващо обаче, само месец преди делото си, Ракипов е демонстрирал завидни здравословни показатели. И докато официално се води под „домашен арест”, наркобаронът хвърля банкноти по младоженци и върти кръшни танци в сватбения дом в "Столипиново".

Граждани обаче сигнализират, че не веднъж са виждали Ракипов по улиците на етническия квартал. Освен това е бил засечен на празненство на 18 декември – сватба. Информацията се потвърждава от видеозапис, официално качен в платформата You Tube.

На кадрите Освем Ракипов ясно се вижда на дансинга, без патерици и без нужда от помощ. Той демонстрира завидни танцови умения, както и финансово положение. Златните пръстени по ръцете му, които в съдебна зала липсваха, ярко блестяха в сватбената зала. Освен това банкноти от дебела пачка пари се изсипваха върху младоженците и оркестъра.

Опечалената и болнава физиономия липсваше, а на лицето на Ракипов грееше 24-каратова усмивка. Интересно, че явно сам месец е бил нужен на Осман да загуби и говора си, тъй като на въпросната сватба е разговарял с гостите.

Ракипов е дори с якето, с което бе и на делото на 14 януари.

Всички тези кадри са заснети от професионален оператор.

Ракипов и действията му ясно се виждат след 1:40:00 минута. До него танцува и жена му – добре сложена дама, със злато за хиляди левове и кожено палто.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини