Отидете към основна версия

3 521 0

Рекетьори изнудват файтонджиите в Созопол

  • рекет-
  • изнудвали-
  • файтони-
  • файтонджии-
  • созопол
Снимка: Burgas News

Петима души са задържани за изнудване на собственици на файтони, работещи на територията на Созопол, съобщиха от полицията в Бургас.

Четирима от задържаните са от Бургас, двама на 18 години, един на 23 и един на 27 години. Петият задържан е 23-годишен мъж от Полски Тръмбеш.

По случая в крайморското управление преди три дни е получен анонимен сигнал за извършван рекет на файтонджииете, които са принуждавани да заплатят стартово по 100 лв. на файтон за да упражняват търговското си занимание, а в последствие и по още 400 лв. «такса за охрана», осъществяване от задържаните младежи. Светкавично полицейските служители организирали проверка на сигнала и наблюдение над визираните обекти, като още в същия ден при опит да бъде получена остатъчната сума от 400 лв. е задържан единият 18-годишен бургазлия.

В последствие, чрез съдействие на служители от РУП - Приморско е задържан и мъжът от Полски Тръмбеш. Ден по-късно - на 09.07.т.г. са задържани и останалите трима бургазлии. До момента не е констатирано същите да са гравитирали към бившите силови групировки.

От проведените допълнителни полицейски действия е установено, че 23-годишният бургазлия вече е задържан за извършването на подобно престъпление. Друг от задържаните е установяван многократно от полицейските служители, като извършител на кражби на горива от автомобили, а останалите трима младежи са без криминални прояви до момента.

По случая пред съдия са проведени разпити на задържаните, както и разпознавания на младежите. Трима от извършителите са направили пълни самопризнания за извършваната от тях противоправна дейност. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Созопол.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини