Отидете към основна версия

2 787 22

Влюбена от Добрич пратила 18 хил. лв на омайник-измамник

  • влюбена-
  • 18 хил.лв-
  • измамник-
  • добрич

На 6 октомври в полицията е подадена жалба от 47-годишна жена, която твърди пред разследващите органи, че от месец август поддържа контакт в социалните мрежи с мъж, представящ се за медицинско лице под името Джеймс. Той твърди, че е германец, но майка му е българка и затова говори езика

Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство заради случай на измамена жена е образувано в Районната прокуратура в Добрич. Разследването е установило, че в период от почти два месеца потърпевшата е изпратила сумата от над 18 000 лева на мъж, с когото е поддържала контакт в социалните мрежи и с когото е смятала, че има любовни отношения.

На 6 октомври в полицията е подадена жалба от 47-годишна жена, която твърди пред разследващите органи, че от месец август поддържа контакт в социалните мрежи с мъж, представящ се за медицинско лице под името Джеймс. Той твърди, че е германец, но майка му е българка и затова говори езика, разказват от БНР.

В периода от 15 август до 4 октомври жената му изпраща сумата от 18 417 лв. за документи и самолетни билети. На 6 октомври тя отново отива в банката, за да преведе поредната сума, но оттам я спират, предполагайки че става въпрос за измама.

Все още не е сигурно дали зад схемата стои само един човек, тъй като потърпевшата е пращала пари на повече от една банкова сметка. По случая е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.

Свързани новини