Отидете към основна версия

2 571 20

Георги Семерджиев поиска оправдателна присъда

  • георги семерджиев-
  • съд-
  • присъда

В предходното заседание по делото Семерджиев обясни, че не е шофирал той, а друг човек, като в колата са били трима души

Снимка: БГНЕС

Моля съдът да ме оправдае, не съм управлявал аз колата, каза в последната си дума Георги Семерджиев.

Няма нито едно пряко доказателство в насока кой е управлявал автомобила към момента на катастрофата и колко хора е имало в него, заяви в пледоарията си Мирослав Христов, адвокатът на Семерджиев, като добави, че клиентът му е бил пасажер, а не шофьор на колата.

Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата от юли миналата година на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени. Той е шофирал с над 160 км/ч, като е преминал на червен светофар, ударил се е в такси и после в близкия тротоар, където са били двете пешеходки.

Според Христов прокуратурата и частното обвинение създават доказателствена мъгла чрез експертизите по делото с предположения на експертите по отношение мястото, на което се е намирал подсъдимия. Той посочи като безспорен факт, че Семерджиев е бил в автомобила.

Христов припомни, че свидетелят Марио Гюзелев заявява, че е видял две млади жени, едната от които е накуцвала, другата е плакала, които са напуснали мястото на катастрофата но бързайки. Свидетелят е чул едната да казва: Бързо, че убихме хора.

Адвокатът добави още, че трима свидетели заявяват, че са разбрали на място, че от леката кола са излезли трима души - две жени и един мъж и са напуснали в неизвестна посока местопроизшествието. По думите му друг свидетел е посочил, че е видял в колата дамска чанта.

В предходното заседание по делото Семерджиев обясни, че не е шофирал той, а друг човек, като в колата са били трима души.

Защитникът на подсъдимия посочи още, че не може да се съгласи за това, че Семерджиев е шофирал под въздействието на наркотици, тъй като е бил задържан над 14 часа след инцидента.

Днес прокуратурата поиска от съда 22 години и шест месеца затвор за Георги Семерджиев, като присъдата да се изпълнява при първоначално строг режим. Според прокурор Чавдар Железчев, събраните доказателства водят до извода, че Семерджиев е автор и на петте престъпления, за които е даден на съд.

Присъдата ще бъде произнесена в 17:30 часа.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.

Свързани новини