Отидете към основна версия

2 533 7

Разбиха нарколаборатория в жк "Чайка"

  • спецакция-
  • варна-
  • нарколаборатория

В акцията е задържана и 57-годишна жена, в чийто дом в с. Каменар са намерени и иззети 500 кутии цигари без бандерол и 30 литра ракия без акциз

Илюстративна снимка, БГНЕС

Нарколаборатория в жк "Чайка" разбиха при специализирана полицейска операция, която се провежда във Варна и областта. Акцията е за противодействие на купуване на гласове и превенция на конвенционалната престъпност, предаде БНР.

В акцията е задържана и 57-годишна жена, в чийто дом в с. Каменар са намерени и иззети 500 кутии цигари без бандерол и 30 литра ракия без акциз.

До 14 часа днес в рамките на полицейската акция са проверени 616 души и 574 автомобила.

Задържани са 24 лица от криминалния контингент, съставени са 141 актове за установяване на административно нарушение. Заловени са 8 души, обявени за общодържавно издирване и един обявен с Европейска заповед за арест.

В хода на операцията се работи по 6 сигнала за престъпления против политическите права на гражданите. Във връзка с това са профилактирани 11 лица, като оперативно- издирвателните мероприятия по проверка на сигналите продължават и към момента.

Служителите на реда са инспектирали 15 пункта за черни и цветни метали, 28 заложни къщи, 18 автоморги, 28 питейни заведения, както и други 31 търговски обекта. Образувани са 10 досъдебни производства, като е уведомена прокуратурата. Служителите на реда са направили и две бързи производства.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини