Отидете към основна версия

15 Декември, 2023 17:13, обновена 15 Декември, 2023 17:13 4 952 49

В спортното министерство: Висш служител е задържан за корупция. В него са намерени 62 хиляди в белязани пари (ОБНОВЕНА)

  • спортно министерство-
  • висш служител-
  • арест-
  • корупция-
  • 62 000 лева

Арестуваният е работил като експерт в Дирекция "Финансиране" на министерството

Снимка: БГНЕС

Служител на Министерството на младежта и спорта е задържан за корупция при акция на Софийската градска прокуратура и Антикорупционната комисия, научи "По света и у нас" от свои източници.

От Софийска градска прокуратура потвърдиха за ареста и обявиха, че по случая е образувано досъдебно производство след сигнал за подкуп, подаден в Комисията за противодействие на корупцията.

Арестуваният е работил като експерт в Дирекция "Финансиране" на министерството. Той е задържан със сумата от 62 000 лв.

Според сигнала подкупът е поискан от шеф на спортна федерация с цел да се допусне финансиране от 1,2 млн. лв. за организация на европейско първенство и да не се препятства бъдещо финансиране на федерацията.

По информация на "По света и у нас" става въпрос за Българската федерация по вдигане на тежести. От прокуратурата не потвърдиха, но и не отрекоха това.

За момента служителят на Спортното министерство е задържан за 24 часа. Извършват се огледи на място, претърсвания и разпити на свидетели.

Възможно е да бъдат задържани още лица по казуса.

В понеделник разследващите ще представят повече подробности по казуса.

От Министерството на младежта и спорта заявиха, че задържаното лице е на експертна длъжност и няма никакви ръководни функции. От ведомството оказват пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.

Свързани новини