Отидете към основна версия

1 739 8

Моряците от "Верила" се прибират без двамата обвиняеми за дрогата

  • верила-
  • моряци-
  • кокаин

Развитие на казуса

Двамата мъже, обвинени при конфискацията на кокаин за 21 млн. евро във Фойнс, Ирландия, ще прекарат новата година в затвора, съобщи limerick leader, цитиран от "Фокус".

Никола Пенчев, на 32 г., и Камен Петков, на 35 г., и двамата български граждани, се явиха пред съдия Карол Ан Куликан чрез видеовръзка този петък (29 декември).

Двамата мъже се явиха за първи път в съда на Бъдни вечер, след като им бяха повдигнати обвинения за притежание на количество кокаин с цел продажба и доставка..

Те бяха задържани под стража до този петък, 29 декември, за да се явят чрез видеовръзка на извънредно заседание на Окръжния съд в Лимерик.

Джон Хърбърт, адвокат на Пенчев, е помолил за отлагане на делото за 9 януари.

Том Кили, адвокат на Петков, също е поискал клиентът му да се яви чрез видеовръзка в Окръжния съд на Лимерик на 9 януари.

Другите четирима, арестувани във връзка с конфискацията, са освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Смята се, че конфискуваната стока е на стойност около 21 млн. евро (41.83 млн. лева) и тежи 300 кг. Ирландският The Journal съобщи, че митническите власти са очаквали по-голям товар, вероятно един тон, когато са нахлули на кораба.

Вестникът е научил за подозренията на властите, че наркотиците вероятно са от южноамерикански картел, свързан с европейски наркобанди.

Стоката е открита на борда на товарен кораб на 19 декември.

Корабът е пътувал от Южна Америка през Канада. По-рано Irish Independent научи, че детективите са иззели редица електронни устройства, включително мобилни телефони, като част от разследването.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини