Отидете към основна версия

1 654 6

Арести в България, Австрия и Испания: Полицейските служби на трите страни разбиха канал за трафик на дрога

  • трафик на дрога-
  • арести

На територията на община Свищов са претърсени общо шест адреса, иззети са голям брой счетоводни и фирмени документи и голяма сума пари, укрити в тайник

ГДБОП, в сътрудничество с полицейските служби в Австрия и Испания, неутрализира канал за трафик на наркотици в рамките на международна операция, съобщи Нова телевизия.

В близост до австрийския град Тирол е извършена проверка на българска товарна композиция - влекач и полуремарке. С помощта на специализирано куче за откриване на наркотици, в пода на полуремаркето е открит тайник, от който са иззети 110 вакуумирани полиетиленови плика, съдържащи 119 кг канабис. Шофьорът е задържан.

При друга акция в рамките на същата операция, но на територията на община Свищов, под наблюдението на Окръжна прокуратура-Велико Търново са претърсени общо шест адреса, иззети са голям брой счетоводни и фирмени документи и голяма сума пари, укрити в тайник.

Също така средства за комуникация и преносими компютри, незаконно притежавани боеприпаси за ловно и бойно оръжие. Паралелно с това, в Испания униформените установяват и второ полуремарке, също с изграден тайник. По случая са задържани двама мъже на 41 и 69 години.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.

Свързани новини