Отидете към основна версия

2 460 25

Единият от задържаните при акцията в Агенция "Митници" е приет в "Пирогов"

  • задържан-
  • агенция митници-
  • акция-
  • пирогов

Мярката на Марин Димитров няма да се гледа днес. Петя Банкова и Стефан Димитров се явиха в съда и на съдебното заседание беше даден ход

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд се произнася дали задържаните служители на Агенция "Митници" да останат за постоянно в ареста, съобщават от Нова телевизия. Обвинението поиска най-тежката мярка - задържане под стража за шефа ѝ - Петя Банкова, както и за другите двама задържани.

Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров, бившия шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство, се е почувствал зле, преди гледането на мярката му за неотклонение, и е бил транспортиран до "Пирогов". Неговата мярка няма да се гледа днес. Петя Банкова и Стефан Димитров се явиха в съда и на съдебното заседание беше даден ход. Все още няма информация какво е здравословното му състояние и какво е породило нуждата от спешна медицинска помощ. Заради това обаче заседанието се забави с над 1 час.
Тримата бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.

Свързани новини