Отидете към основна версия

1 638 3

Образуваха досъдебно производство за барикадирането на бившия полицая Караджов

  • полицай-
  • съд-
  • пловдив

Прокуратурата води и разследване за вещно укривателство по негова жалба

Снимка: БНТ

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство след акцията, при която осъденият на доживотен затвор бивш полицай от Пловдив се барикадира в дома си, предаде БНТ.

Венцеслав Караджов ще отговаря за постъпките си, с които умишлено е попречил на органите на реда да си свършат работата по закон.

Караджов бе е разпитан и като свидетел по друго досъдебно производство. То е за евентуално извършено вещно укривателство. Според Районната прокуратура, има данни, че докато мъжът е бил задържан по обвинението за убийството на родителите си, са били продадени два негови името – в село Дедево и парцел в Пловдив.

Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му. Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това паричните средства от сделките не били предадени на сина на Венцеслав Караджов, а са били задържани от майка му и трето лице. По делото се извършват действия по разследването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини