Отидете към основна версия

3 388 24

Коя е жената заплашила с убийство Дара Екимова?

  • ара екимова-
  • убийство-
  • жена-
  • ясмин кирилова-
  • саня армутлиева

Това отдавна не е битка между две жени в социалните мрежи. Превърна се в битка между десетки потърпевши и системата

Снимка: Фейсбук

Преди почти година показахме заплахите, които психично болна жена отправя срещу инфлуенсърката Ясмин Кирилова. Оказа се, че тя е същата, която заплашва и Дара Екимова, тормози и Саня Армутлиева.

Какво направиха институциите за тези месеци, в които напомняхме, че има проблем? Ясмин Кирилова разказва докъде е стигнало разследването и има ли изход от ситуацията, припомни "Нова телевизия".

„Тя описва в детайли как точно ще убие мен и детето ми. Ще ти направя това и това, ще дойда до вас. Преди около 3-4 дни излезе клипче в Tiktok, което има над 300 000 гледания, че детето ми е починало. Познати ми се обаждаха да ме питат добре ли сме”, разказа преди месеци младата майка.

Това отдавна не е битка между две жени в социалните мрежи. Превърна се в битка между десетки потърпевши и системата, която не знае какво да направи, когато жена с доказано психическо заболяване заплашва, че ще убие.

„Заплахите продължават, при това ежедневно. Публикува дори наши некролози. Просто нямаме абсолютно никакво развитие по случая, като изключим една малка победа и това е, че тя полежа месец и половина в клиника. Последните 2 седмици е много активна и агресивна. Откакто Саня излезе и говори за случая, съвсем излязоха нещата извън контрол. Наистина се страхувам, че може да извърши нещо. Знаеше рождения ден на детето ми и казваше, че ще дойде и ще ни застреля”, разказа към днешна дата потърпевшата.

Ясмин Кирилова говори за това от 9 месеца. Трайно решение на проблема обаче няма. Последното, което получава в пощата си, е отговор от Районната прокуратура в Пловдив, че отказва да образува досъдебно производство. Според обвинението причината е, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление.

А в отговора до Ясмин по-подробно пише следното: „Взаимно си разменят обиди от няколко години в социалните мрежи. Конфликтът продължава от години и не е спирал”.

„Неприемливият и циничен език е използван и от двете страни - за мен е абсолютна клевета, защото аз никога не съм я обиждала. Такива чатове не съществуват, не са показани, няма ги по делото. В самото постановление пише, че не съществува жалба от мен, а всъщност има много такива, но просто няма точно по тази преписка. На мен вече ми омръзна да обикалям Хасково, Пловдив, София и накрая нищо”, сподели жената.По същата тема и прокуратурата в София вдига ръце с аргумента, че лицето не може да носи наказателна отговорност заради психическото си заболяване. Междувременно адвокатът на Ясмин Кирилова – Божидар Терзийски - също получава заплахи, че ако поиска принудително лечение за жената, децата му ще пострадат.

„Виждала съм я на живо в съда. Това е изключително болен човек. Тя получаваше тикове, трепереше цялата, позеленя, когато ме видя. Но майка ѝ явно не осъзнава, че не е добре. Според експертизите, които се правят на Гергана, тя няма нужда от попечител и е абсолютно адекватна. Може да се справя сама с живота си, но все пак не носи отговорност за действията си и все пак няма нито един светъл период, в който тя да осъзнава реалността”, каза още Ясмин.

Окръжната прокуратура в Пловдив отрича да има нужда от запрещение. Така се стига до задънената улица – жената е невменяема и не може да носи отговорност за действията си, но в същото време няма нужда от попечител и постоянна грижа.

„Тя осъзнава, че няма да бъде наказана. Пише ми „Сега ще видиш, сега е мой ред, делото е прекратено, сега ще ви атакувам, ще ви убия, вие няма какво да ми направите.” Това го е казвала хиляди пъти – че е защитена. Всеки ден нови профили, сменя IP адреси, сменя телефонни номера, имейли. Разбирам за още хора, които са тормозени – намира им роднините, намира им телефонните номера, адреси. Единственото, което ми остава, е да се пазя, да внимавам, да живея в страх”, твърди потърпевшата.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.

Свързани новини