21 Август, 2024 08:22 3 366 24

Коя е жената заплашила с убийство Дара Екимова?

  • ара екимова-
  • убийство-
  • жена-
  • ясмин кирилова-
  • саня армутлиева

Това отдавна не е битка между две жени в социалните мрежи. Превърна се в битка между десетки потърпевши и системата

Коя е жената заплашила с убийство Дара Екимова? - 1
Снимка: Фейсбук

Преди почти година показахме заплахите, които психично болна жена отправя срещу инфлуенсърката Ясмин Кирилова. Оказа се, че тя е същата, която заплашва и Дара Екимова, тормози и Саня Армутлиева.

Какво направиха институциите за тези месеци, в които напомняхме, че има проблем? Ясмин Кирилова разказва докъде е стигнало разследването и има ли изход от ситуацията, припомни "Нова телевизия".

„Тя описва в детайли как точно ще убие мен и детето ми. Ще ти направя това и това, ще дойда до вас. Преди около 3-4 дни излезе клипче в Tiktok, което има над 300 000 гледания, че детето ми е починало. Познати ми се обаждаха да ме питат добре ли сме”, разказа преди месеци младата майка.

Това отдавна не е битка между две жени в социалните мрежи. Превърна се в битка между десетки потърпевши и системата, която не знае какво да направи, когато жена с доказано психическо заболяване заплашва, че ще убие.

„Заплахите продължават, при това ежедневно. Публикува дори наши некролози. Просто нямаме абсолютно никакво развитие по случая, като изключим една малка победа и това е, че тя полежа месец и половина в клиника. Последните 2 седмици е много активна и агресивна. Откакто Саня излезе и говори за случая, съвсем излязоха нещата извън контрол. Наистина се страхувам, че може да извърши нещо. Знаеше рождения ден на детето ми и казваше, че ще дойде и ще ни застреля”, разказа към днешна дата потърпевшата.

Ясмин Кирилова говори за това от 9 месеца. Трайно решение на проблема обаче няма. Последното, което получава в пощата си, е отговор от Районната прокуратура в Пловдив, че отказва да образува досъдебно производство. Според обвинението причината е, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление.

А в отговора до Ясмин по-подробно пише следното: „Взаимно си разменят обиди от няколко години в социалните мрежи. Конфликтът продължава от години и не е спирал”.

„Неприемливият и циничен език е използван и от двете страни - за мен е абсолютна клевета, защото аз никога не съм я обиждала. Такива чатове не съществуват, не са показани, няма ги по делото. В самото постановление пише, че не съществува жалба от мен, а всъщност има много такива, но просто няма точно по тази преписка. На мен вече ми омръзна да обикалям Хасково, Пловдив, София и накрая нищо”, сподели жената.По същата тема и прокуратурата в София вдига ръце с аргумента, че лицето не може да носи наказателна отговорност заради психическото си заболяване. Междувременно адвокатът на Ясмин Кирилова – Божидар Терзийски - също получава заплахи, че ако поиска принудително лечение за жената, децата му ще пострадат.

„Виждала съм я на живо в съда. Това е изключително болен човек. Тя получаваше тикове, трепереше цялата, позеленя, когато ме видя. Но майка ѝ явно не осъзнава, че не е добре. Според експертизите, които се правят на Гергана, тя няма нужда от попечител и е абсолютно адекватна. Може да се справя сама с живота си, но все пак не носи отговорност за действията си и все пак няма нито един светъл период, в който тя да осъзнава реалността”, каза още Ясмин.

Окръжната прокуратура в Пловдив отрича да има нужда от запрещение. Така се стига до задънената улица – жената е невменяема и не може да носи отговорност за действията си, но в същото време няма нужда от попечител и постоянна грижа.

„Тя осъзнава, че няма да бъде наказана. Пише ми „Сега ще видиш, сега е мой ред, делото е прекратено, сега ще ви атакувам, ще ви убия, вие няма какво да ми направите.” Това го е казвала хиляди пъти – че е защитена. Всеки ден нови профили, сменя IP адреси, сменя телефонни номера, имейли. Разбирам за още хора, които са тормозени – намира им роднините, намира им телефонните номера, адреси. Единственото, което ми остава, е да се пазя, да внимавам, да живея в страх”, твърди потърпевшата.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    42 10 Отговор
    Заплашвани онлайн, уж живеещи в страх, но к...те не се отказват от профилите си в социалните мрежи:)) Излиза че ТикТок е по важен дори от децата им:)))

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боруна Лом

    28 10 Отговор
    ДАРООО, БЕЗДАРООО! СКРИЙЙ СЕ МА!
  • 4 💨💨💨💨💨💨

    13 8 Отговор
    Сигурно са грозни и отвратителни тези хора и жената иска да ги тразкара от земята .
  • 5 💀💀💀👺👽👽

    20 6 Отговор
    Това на снимката от коя планета е . И коя е ??? Толкова е грозно ,че направо се стреснах.

    Коментиран от #7

  • 6 Механик

    31 6 Отговор
    Ако не искаш да те обсъждат, не се навирай на хората в очите. Щом си решила да си вадиш хляба като "инфлуенца", начи животът ти става показен и съответно ще бъде обсъждан, критикуван или дори атакуван.
    И защо едната която си вади хляба като привлича "гледане" на клиповете си е ИНФЛУЕНСЪРКА, а тая дето пуснала некролога на първата е психарка? Та тя също е привличала шилета които да гледат клипа. Е на, дори се споменава, че клипа има триста хиляди гледания. Ми те и двете търсят едно и също в края на краищата.
  • 7 Механик

    29 5 Отговор

    До коментар #5 от "💀💀💀👺👽👽":

    Аз дори си помислих, че това нещо на снимката е оная с тротинетката. Чак после прочетох заглавието.
  • 8 Реклама на новия албум

    17 14 Отговор
    Ама как е "позеленяла" в съда? Като Хълк или като президента на Украйна, когато му свърши белото?

    Коментиран от #19

  • 9 Порно

    24 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    То тия скандали им помагат, повече посетители на канала им
  • 10 Саня Армутлиева да каже

    20 3 Отговор
    Вървят ли продажбите на новия албум? Свалят ли шедьоврите на Дара Бездара, слушат ли ги? Заслужава ли си всичкия този резил?
  • 11 маке

    23 3 Отговор
    Е голем крокодил е Дара-гол да го бара)))
  • 12 Немо

    21 1 Отговор
    Като искаш да не те тормозят в Интернет, лесно е, просто недей да видиш нонстоп в социалните мрежи, не качвай по 50-тина снимки и клипове всеки ден, а най добре просто си изтрий профилите и готово. Само че тия наши звИзди не могат да живеят така. Те се чувстват длъжни да ни информират даже когато ходят до тоалетната. Е, ами това са рисковете на професията. Оправяй те се след като сте избрали тоя начин на живот. А много вероятно е и всичко да е чист ПР за да се чуе малко за тях. Няма лоша реклама, нали знаете?
  • 13 2 жени като се дърлят стой на страна

    7 1 Отговор
    имаме поговорка . санитарите са едри и завързват болните за кревата . хем немърдат , а после им слагат лекарства . хейтенето е способ за соцялване в соцялните мрежи . дори някои политици хейтят . дара по добре да не си разкрива проблемите . има 1 психиатър дето знае за мании и налудност . 5 кинта на час . да помага на освидетелстваната е целта . или самата дара ще стигне и тя до там . хихихихихихихихихи хахахахахаха
  • 14 Кукундела

    7 1 Отговор
    Скумрия
  • 15 Гост

    10 2 Отговор
    Как гаргата Дара станала певица.
  • 16 Хорейшо

    10 0 Отговор
    Няква ги плаши с убийство, те пък се хвалят. Обичайната мода на социалните мрежи. За някои, обаче е интересно.
  • 17 Гергана Сотирова

    4 4 Отговор
    Баце затова го избираме, защото ни избива, без да заплашва.
  • 18 Дара

    9 1 Отговор
    е грозна.
  • 19 Ку-ку

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Реклама на новия албум":

    Неее.. Като Фиона, жената на Шрек... 🤣
  • 20 А само как

    7 2 Отговор
    си е сресала веждите на горе или някой корифей се е изгаврил и и е казал че това е много модерно във тик ток и тем подобни клюкарски саитчета.
  • 21 Въй, въй

    6 1 Отговор
    Даре, този грим хич не ти отива!
  • 22 Никой

    6 0 Отговор
    Има ли още заблудени,че в България има работещи институции. Тук работи закона на джунглата. По силния ( ненормалния ) изяжда по слабия.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Варненец

    3 0 Отговор
    Тормозът може да е различен. Самотно живеещ съсед над нас ни притеснява денонощно със силна музика. Нищо не можем да направим, съдът го обяви за нормален. Изобщо в България никой не защитава битовите свободи на хората! “Лудите, лудите, те да са живи” е казал един поет, но по съвсем друг повод