Отидете към основна версия

2 152 19

Убиха мъж в карловско село

  • убиха-
  • мъж-
  • карлово-
  • полиция

48-годишният Борис Кисьов е нападнат на улицата пред дома си

Снимка: БГНЕС

Среднощно убийство шокира жителите на карловското село Столетово. 48-годишен мъж е намерен мъртъв в дома си. По случая са задържани двама братя. Мотивът – спор за имот.

Откриха мъртъв мъж, обявен за издирване

48-годишният Борис Кисьов е нападнат на улицата пред дома си късно снощи. Намушкан е с нож. Мъжът успял да се добере до къщата си и да подаде сигнал на 112. Минути по-късно е открит починал. Свидетели няма.

„Абсолютно нищо не сме чули ние вкъщи специално. Доколкото знам съседите също не са чули нищо”, заяви Иванка Георгиева, съседка на убития.

„Добро момче беше, кротко, работливо”, споделя пред "Нова телевизия" Надка Кирова.

Борис бил строител, работил в близкото село Слатина и за да не пътува до Сопот, където живее със семейството му, решил в неделя да остане в родната си къща в Столетово.

„Синът му е в Германия. Жена му на почивка в Турция била, чакат я да си дойде”, каза съседът Христо Нешев.

Според местните жители убийството е заради спор за имот с двама братя, които отскоро се преселили в Столетово. Единият неправомерно завзел и оградил до къщата си наследственото място на Кисьов. Преди месец подал жалба в полицията.

„Имаше подадена жалба. Смятахме, че е решено, доколкото е възможно да няма излишно напрежение и разправии. Но явно този спор се е разразил и са решили да търсят възмездие”, коментира Мирослав Колев, кмет на с. Столетово. По думите му до момента няма оплаквания от местните жители срещу двамата братя.

Семействата на двамата братя още снощи са напуснали селото. Жителите на Столетово настояват те да бъдат изселени и се готвят да организират подписка.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини