Отидете към основна версия

3 053 26

Мъж стана жертва на измама за стотици хиляди

  • мъж-
  • измама-
  • кредити

Казва, че бил принуждаван да тегли банкови кредити

Мъж става жертва на измама за стотици хиляди левове. Казва, че бил принуждаван да тегли банкови кредити.

„От момента, в който осъзнах, че съм жертва на измама, животът ми се преобърна. Откакто се случи това, вземам лекарства за успокоение. Тези хора в момента харчат и се наслаждават на моите пари, а мъките ми ще продължат цели 10 години”, казва мъжът, който повярвал в красива лъжа. По думите му в схемата участват няколко души. В началото на месеца не подозира, че един чат ще му струва близо 330 000 лева.

„В началото на септември с мен се свърза момче. Каза, че ме е виждал, че ме познава. Негова приятелка си търсела работа. Попита ме дали във фирмата ми търсят хора. Отговорих положително и казах да се свърже с мен. Абсолютно никога не съм го виждал, нито го познавам. Той нямаше Facebook, използваше само Messenger”, казва Сашо пред Нова ТВ.

Така се стига до контакт с първия човек от измамната схема - този, който трябва да проучи жертвата. Държи се като добър познат, който моли за услуга и кани жертвата си на кафе. „Видяхме се, аз говорих с неговата приятелка, която си търсеше работа. След това останахме двамата. Каза ми, че работи за човек, който се занимава с кредити”, допълва Сашо.

Измамникът твърдял, че минаваш през 3-4 банки, а те ти отпускат кредити в същия ден. Неговият познат ги погасява веднага, а за услугата получаваш комисионна. Познатият се представил като Мартин. Той е мозъкът на схемата - човекът, който трябва да омагьоса Сашо. Мъжът успява за няколко минути да провери дали Сашо има кредити и веднага му звъни отново. Обещава му комисионна от 8000 лв. Мишената вече е улучена. „Ловът” е успешен, въпреки че нищо от предложеното не звучи логично и Сашо е образован млад мъж.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.

Свързани новини