Отидете към основна версия

905 4

Разкриха нова схема за продажба на дрога-купувачът получава стоката и картичка с QR код

  • схема-
  • продажба-
  • наркотици-
  • картичка-
  • qr код

С този код той се регистрира в общ "Телеграм" канал. Оттам във всеки един момент може да влезе в контакт с продавача на наркотиците 

Снимка: БГНЕС

Разкрита е нова схема за продажба на наркотици– чрез сканиране на QR код. Става въпрос за нов начин на взаимодействие между купувач и продавач. При закупуване на наркотика, купувачът получава и картичка с QR код, с който се регистрира в общ "Телеграм" канал. Оттам във всеки един момент може да влезе в контакт с продавача на дрогата. Това каза на пресконференция началникът на отдел "Охранителна полиция и КАТ" при Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Марин Димитров, цитиран от БТА.

Това е схема, която свързва много хора, изградили нов начин на комуникация, обясни той.

Седем са задържаните към момента по време на полицейската специализирана операция в Бургас, започнала рано тази сутрин. Четирима са арестувани за наркоразпространение, трима за купуване на гласове.

Проверени са адреси в кварталите "Акациите", "Победа", "Меден Рудник".

От един от проверените адреси тази сутрин е изведена жена, за която има информация, че се е занимавала с така наречения друсан чай. Операцията е по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, конвенционалната престъпност и наркоразпространението. Тя продължава.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини