Отидете към основна версия

1 227 24

Рок легендите ФСБ на Аполония 2019

  • аполония 2019-
  • фсб-
  • милица гладнишка

И още от събитията от вчерашния ден

Рок легендите ФСБ изпълниха незабравими песни от репертоара си на сцената на Амфитеатър Аполония в Созопол вчера от 21.00 часа.

"Дуети с неочакван край" пък представиха Милица Гладнишка и Васил Спасов в Археологическия музей по-късно вечерта. Дуото Гладнишка-Спасов се ражда в Созопол преди 11 години по време на празниците на изкуствата Аполония. Изпълнителите бяха подготвили както емблематични песни от автори като Гершуин, Кърн и Ричард-Роджърс, така и нещо специално за ценителите на модерния мюзикъл и джаз с творбите на Зондхайм и Бил Еванс в аранжименти на Васил Спасов.

Съставът на Софийската филхармония "София Квартет" в партньорство с талантливия млад китарист Станислав Хвърчилков изнесоха концерт на сцената на Археологическия музей от 19.00 часа.

Театър 199 "Валентин Стойчев" гостува в Читалище "Отец Паисий" с представлението "Най-бързият часовник във вселената" от Филип Радли. Историята разказва за герой, обсебен от собствения си образ и уплашен от непобедимото остаряване, избрал да бъде винаги на 19.

Литературните събития в Художествената галерия вчера започнаха с провокативното заглавие "Ориент SEXPRESS". Книгата-албум събрала 300 от еротичните илюстрации на художника Анри Кулев. Според кураторът на изложбата Мариета Ценова, освен малка енциклопедия на интимността, изображенията в изданието са и социални портрети на различни обществени съсловия.

"Покаяние Господне" е най-новата поетична книга на Румен Леонидов. За нея може да се каже, че е поезия, която търси Божественото. Срещата с творбата, определяна като мощна, необикновена, молитвена и дори чистилище, се състоя вчера от 18.00 часа.

Кинопрограмата в Читалище "Отец Паисий" представи филма "Можеш ли да убиваш", режисиран от Иван Ничев в 23.00 часа. Лентата разкрива живота на някoлкo мъжe oт нaй-бeднитe райони нa страната, кoитo тъpcят нaчин дa избягaт oт мизepиятa.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини