Last news in Fakti

4 Септември, 2019 13:20 1 221 24

Рок легендите ФСБ на Аполония 2019

  • аполония 2019-
  • фсб-
  • милица гладнишка

И още от събитията от вчерашния ден

Рок легендите ФСБ изпълниха незабравими песни от репертоара си на сцената на Амфитеатър Аполония в Созопол вчера от 21.00 часа.

"Дуети с неочакван край" пък представиха Милица Гладнишка и Васил Спасов в Археологическия музей по-късно вечерта. Дуото Гладнишка-Спасов се ражда в Созопол преди 11 години по време на празниците на изкуствата Аполония. Изпълнителите бяха подготвили както емблематични песни от автори като Гершуин, Кърн и Ричард-Роджърс, така и нещо специално за ценителите на модерния мюзикъл и джаз с творбите на Зондхайм и Бил Еванс в аранжименти на Васил Спасов.

Съставът на Софийската филхармония "София Квартет" в партньорство с талантливия млад китарист Станислав Хвърчилков изнесоха концерт на сцената на Археологическия музей от 19.00 часа.

Театър 199 "Валентин Стойчев" гостува в Читалище "Отец Паисий" с представлението "Най-бързият часовник във вселената" от Филип Радли. Историята разказва за герой, обсебен от собствения си образ и уплашен от непобедимото остаряване, избрал да бъде винаги на 19.

Литературните събития в Художествената галерия вчера започнаха с провокативното заглавие "Ориент SEXPRESS". Книгата-албум събрала 300 от еротичните илюстрации на художника Анри Кулев. Според кураторът на изложбата Мариета Ценова, освен малка енциклопедия на интимността, изображенията в изданието са и социални портрети на различни обществени съсловия.

"Покаяние Господне" е най-новата поетична книга на Румен Леонидов. За нея може да се каже, че е поезия, която търси Божественото. Срещата с творбата, определяна като мощна, необикновена, молитвена и дори чистилище, се състоя вчера от 18.00 часа.

Кинопрограмата в Читалище "Отец Паисий" представи филма "Можеш ли да убиваш", режисиран от Иван Ничев в 23.00 часа. Лентата разкрива живота на някoлкo мъжe oт нaй-бeднитe райони нa страната, кoитo тъpcят нaчин дa избягaт oт мизepиятa.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хеви

    4 5 Отговор
    Нема по-неприятна музикална група от тази!Най сладникави,блудкави и банални,изкуствено възхвалявани,както и Щурците!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Голям Слон

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хеви":

    :-)))) Мразител с прякор "Хеви" презира прогресив рок група. При това българска. Да, определено текстовете са трудни и не са за всеки, свикнал да си друса главата само на ритъм без грам да разбира текстовете на песните, които слуша. "Щурците" и "ФСБ" са българска музикална история все пак. С кеф слушам и двете банди и гледам от ВИСОКО на всеки, който приказва, като теб. Когато нещо не ти харесва, защото не го разбираш, замълчи.

    Коментиран от #3

  • 3 хеви

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Типичен представител!Каквато им музиката,такива и феновете!ФСБ са партийна поръчкова група с лигава музика и неприятен вокал.Непрекъснато ни я натрапваха-такива бяха "препоръките"отгоре

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Голям Слон

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "хеви":

    Въобще нещо знаеш ли за историята на групата или просто ти е кеф да плещиш глупости и да намесваш партията?! А днешната партия-майка какво ти казва? Говори ли ти? Нещо на бунтар гледам ми се правиш, но май само се правиш. Една малка сива мишка си, скрита зад "тежкия" прякор "Хеви". Бас държа, че по музикална история спокойно мога да ти пиша 2 на релси :-) Нали ти го написах вече... Друсането в такт на някакво музика не те прави фен. В панелката, в която живееш, мога да я напълня цялата с касетки, ролки, дискове и плочи :-) А къщата на мама и тати на село с музикална апаратура. А за история на рока мога да ти говоря една отпуска :-) На глупчовците им дай партийни заръки и комунизъм.

    Коментиран от #7

  • 5 Зик

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "хеви":

    Това е единствената бг група с Грами. Като не ги харесваш поне не пиши че са блуткави , с това показваш че не разбираш от музика освен този метъл.

    Коментиран от #10

  • 6 Масон

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хеви":

    Щом пишеш глупости , въобще не разбираш от музика . С този хеви , вземи си пусни нещо и друго . ФСБ са единствената група в България с Грами. Никой друг едва ли ще ги стигне , а Теса една от най добрите наши групи.

    Коментиран от #8

  • 7 хеви

    0 5 Отговор

    До коментар #4 от "Голям Слон":

    Слонче,много си вярваш!Давай го малко по-скромно!Знанията ти в музиката,в звукозаписната техника и аналоговата нискочестотна схемотехника е на посредствено меломанско равнище!!!Не се изхвърляй неподготвен!Музиката не се измерва с килограми касетки,плочи и дискове!Когато Лили Иванова изпя"Адажио"-аз вече се бръснех,така че и в това измерение си малък!

    Коментиран от #9

  • 8 хеви

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Масон":

    Кой ги слуша тези извън България???Знае ли някой за тях??Пак повтарям-изкуствено създадена група с посредствени възможности!Свидетел съм на това време!

    Коментиран от #11, #12

  • 9 Голям Слон

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "хеви":

    :-) На какво ниво са ми знанията - няма как да знаеш. Кога си се бръснал също не ме интересува. Предполагам някъде около тези години, в които ти си откривал крем за бръснене "Каро" и одеколон "Тройной", баща ми е слушал на предусилвател и крайно стъпало, които са стрували колкото половината панелка на вашите. А с колоните - точно колкото панелката! :-) Не бе, не е партиен кадър. Работил е в чужбина, когато вашите са бачкали за 200 лева заедно.
    Приказката за стария елен и малкото еленче чел ли си я? Ако вкусовете в музиката ти се ограничават само с прякора - достоен си за съжаление. Никой не те кара да харесваш ФСБ. Достатъчно е само да не пишеш глупости от сорта на скучни и сладникави текстове с посредствени вокали и партийни поръчки :-))) Доста народ от хеви метъл средите дори малко не доближава до Румбата Бояджиев и Коцето Цеков по вокални качества, но са известни. Явно не това е най-важното в тази индустрия.

    Коментиран от #14

  • 10 хеви

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Зик":

    Пич,ти не знаеш правописа,а ми говориш за музика!

    Коментиран от #13

  • 11 Зик

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "хеви":

    Грамито са го спечелили в САЩ участват в албум на Хосе Фелисиано, с аранжимент и продуциране на песни.И имат албуми на английски .
  • 12 Гзт

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "хеви":

    Нима егати свидетеля , с този Ник нейм хеви . Е ясно какво слушаш само.
  • 13 Зик

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "хеви":

    Що не си слушаш блуткавия скапан хеви, и въобще не ми, дреме за правопис.

    Коментиран от #18

  • 14 хеви

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Голям Слон":

    Когато баща ти си даваше парите за крайни стъпала и предусилватели,аз си ги правех,и то с по-добри параметри!!Меломаните бяха интересна секта с високо самочувствие и посредствени технически и музикални списобности.Те си мереха клирфакторите,лентите,ватовете и децибелите и даваха"компетентни"мнения,като теб!

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "хеви":

    Ами да, и аз мога да излъскам бастуна, но предпочитам жена. При това истинска. Не такава, каквато бих могъл да си я направя. DIY техниката, никога не ми е била интересна, въпреки че съм имал и такива неща вкъщи, при това добри. На никой нищо не натрапвам. Слушам си вкъщи, по аудиофоруми не пиша. Приятелите ми знаят какво имам, какво знам, какво мога да чуя и идват на аудиофилски сесии вкъщи. Не виждам нищо лошо в това. Хайде, жив и здрав. Слушай каквото ти е на сърце и акъл и не се занимавай с неща, които не са ти ясни ИЗОБЩО!
  • 16 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "хеви":

    P.S. Когато баща ми е купувал техниката с едномесечната си заплата, ти си копирал схемите на "Млад техник" :-) Всъщност, най-вероятно си бил още в Ташкент или Мадагаскар за години, за които говорим. Най обичам някой да ми се бие по гърдите и да ми казва колко е стар и опитен.
  • 17 хеви

    0 2 Отговор
    И разчепкайте темата"Влиянието на захранващия кабел върху високите честоти".Също за "сочния"звук на триодите.С вмъкването на онанизма като алтернатива на техническото творчество,направо удари дъното.Посредствен меломан.Постоянно съм в досег с такива музикални и технически балони,и ви познавам душицата.Един такъв ми говореше за честотна лента,а когато му направиха АЧХ на ушите се оказа,че с едното чува до 2кхц,а с другото до 7кхц

    Коментиран от #19

  • 18 хеви

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Зик":

    Евалата зик!Мани го правописа!Слушай ФСБ и се не прЕтеснявай!Те са дъното и ти си там.Какво повече ти трябва!?

    Коментиран от #20

  • 19 Голям Слон

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "хеви":

    :-) Върху захранващите кабели никога не съм се концентрирал. Освен, ако специално за мен от АЕЦ Козлодуй до кварталния траф, а след това от него до мен не пуснат някой специален кабел от нискокислородна мед :-) Но пък за интерконекти и колонни кабели пари давам, защото разлика има. И тя е ушевадна в случая. Разбира се, за някой, който прави АЧХ на приятели и познати и само по тази характеристика на ухото съди кой колко чува - това не е особено важно. Кабелите имам предвид. Но пък трайно се опитва да пренапише анатомията и да вмени на лаиците колко важно е да чуваш честоти, които чуват само делфините. Обаче честотният диапазон далеч не е най-важната характеристика на ухото. Както и на окото да вижда на близко и далече :-) Но покрай АЧХ можеш да започнеш да правиш ЕКГ и ЯМР. Белким ти помогне в издигането над простите аудиофили, предпочели слушането на маркова техника пред DIY такава. Сравнението с онанизма нищо чудно, че не го разбра. Колкото си оскъден откъм музика, толкова си обран и мисловно. Явно е наследство от годините, в които си чел "Млад техник" и си се хвалил на дружинната ръководителка за изкопираните схеми.

    Коментиран от #22

  • 20 Зик

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "хеви":

    И ти си на , дъното с твойта хеви музика. Аз съм доста на теб щото слушам всичко , наречено стойностна музика.🎸🎸🎸🎸🎸😀😀😀😀😀👍👍👍👍👍👍👍👍👍

    Коментиран от #21

  • 21 хеви

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Зик":

    Изглеждаш ми свестен,но политическите и музикални възгледи отдавна се манипулират,така че се опасявам да не си леееко подхлъзнат с това ФСБ.А и "стойностна"музика нищо не означава!
  • 22 хеви

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Голям Слон":

    Твоят случай е тежък,както и ника ти!Меломан-това е диагноза!Болестно състояние!Меломанът боготвори нискочестотната техника и и вменява несъществуващи качества!Той не може да не сподели последните си аудиопридобивки.Той "чува"неща,които ние простосмъртните не чуваме!Нещо като сигналите от кораба-майка!Меломанът няма нищо общо нито с техниката,нито с музиката!Това е нов раздел от психиатрията!Много фирми забогатяха от откритието,че меломанът е готов да даде сума пари за таблица хипнотизиращи цифри на примерно -крайно стъпало.Меломанският речник е отделна тема.Там рядко се срещат музикални и технически изрази,но за сметка на това думи като меко,твърдо,прозрачно,сочно,размазано,бистро,цветно и др.са нещо нормално.И накрая да изразя уважението си към инженерите по акустика,които нямат нищо общо с описаните по-горе!

    Коментиран от #23

  • 23 Голям Слон

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "хеви":

    Нямам нито едно аудиофилско списание! Нито едно! Изключвам няколкото символични по обем каталога на Кореком - подарък за купена техника от баща ми.Не чета ревюта на производители, търговци и обикновени ползватели. Просто, защото го намирам за излишно. Това е така, защото познавам човешката анатомия достатъчно добре. Изглежда не успя да ме разбереш, че честотната характеристика на ухото не е най-важният му показател. Възможността да улавяш нюансите и да чуваш многопластово - това е онзи тънък момент, който пропускаш. В добрите години чувах от 13 херца до 18 килохерца. Вероятно с възрастта съм изгубил част от лентата, но със сигурност съм придобил усещане към детайла. Няма смисъл да обяснявам какво можеш да чуеш или да не чуеш при различните ОТ. Излишно е вероятно да си говорим и за демпинг фактор при усилвателите. За дакове, дискретизация... Излишно е и да обяснявам защо не слушам DIY техника. Нали вече съм с диагноза.. Не обичам префърцунените изкази. Техниката си я подбирам единствено и само според своя слухов апарат. Защото тези 30 години, които съм прекарал с това хоби, са ме научили, че можеш да изхарчиш цяло състояние и да не се доближиш дори малко, като звучене, до система за 1.000 лева :-) Точно, защото слухът е уникален толкова, колкото и всеки един от нас. А че плацебото е част от гилдията - това го разбрах предполагам някъде преди около 29 лета :-) Както и до Pink Floyd извървях дълъг път. До ФСБ също. Надявам се с нищо не съм те засегнал. Ако и

    Коментиран от #24

  • 24 хеви

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Голям Слон":

    Предлагам да заровим томахавките!Темата е безкрайна.Сблъсък на физика и биология,а може би най вече на психология.Способността на едно крайно стъпало да "закове"даден импулс без излишни резонанси също си има технически измерения,но за да я усетиш на слух наистина трябва опит.Тааа.... не виждам противоречие аз да спя с Пена от долната махала,а ти-с Гана от горната!Няма конфликт на интереси!Нооо...мнението ми за Гана си остава!