Отидете към основна версия

7 699 35

Разглобиха стар Москвич с флекс (Видео)

  • рециклатор-
  • софия диша-
  • москвич

Нестандартната инициатива бе в рамките на Рециклатор – част от фестивала София диша

Ретро Москвич бе разглобен на съставните си части, а група млади художници ги изрисуваха в парка Заимов вчера. Нестандартната инициатива бе част от Рециклатор – едно от шестте различни събития, обединени под шапката на фестивала София диша, който се провежда за трета поредна година в столицата.

„Разглобихме Москвича с флекс, за да стане той обект на въображението на младите творци от НХА и НБУ”, сподели един от организаторите Стоян Зиков – Стъки. „Във всеки български дом или мазе има безброй стари предмети, някои от които датират от над 50 години. Идеята на Рециклатор е да накараме хората да донесат старите си вещи, да направим една своеобразна ретро изложба, а всеки желаещ да може да се сдобие с архаична вещ срещу символична цена”, поясни още Стъки.

Част от посетителите на събитието се сдобиха с ретро чайници и транзистори от 70-те години на миналия век. Други пък бяха донесли обикновени чаши за кафе, които художниците от НХА и НБУ изпъстриха с авангардни рисунки. Лимонада в бидон, самовари и часовници бяха сред другите любопитни предмети на ретро изложението-разпродажба.

Фестивалът София диша, от който Рециклатор е част, се случва със съдействието на Столична община и се организира в подкрепа на кандидатурата на София за „Европейска столица на културата 2019“. Следващото събитие ще се проведе през август, когато четири главни софийски улици ще се превърнат в арена на изкуството. До края на 2012 година остава да видим и Зимната София диша, както и Кв.Арт Фест, който ще се проведе в крайните столични жилищни комплекси.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини